Lübnan asla Amerika’nın direnişi kuşatmak olan komplolarının bir parçası olmayacaktır

Sa, 09/04/2019 - 09:41

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı, Lübnan’nın asla Amerika’nın direnişi kuşatmak olan komplolarının bir parçası olmayacağını belirtti.

Welayet News - Hizbullah Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Şeyh Ali Damuş  şu ifadelerde bulundu: ‘ Amerika Birleşik Devletleri Suriye’ye karşı başlattığı savaşı kaybedince ve aynı şekilde direniş kuvvetleri karşısında da yenilgiye uğrayınca, mali ve ekonomik yaptırımlar dayatarak direniş eksenini kuşatmaya çalıştı ve kendince bu şekilde bizim korkmamıza, umutsuzluğa kapılmamıza, teslim olmamıza, direnişten vazgeçmemize ve güvenliğimizi, egemenliğimizi ve haklarımızı görmezden gelmemize neden olacaktı.

Amerikalı yetkililerin Lübnan’a gerçekleştirdikleri ziyaretin amacı, direnişe iftira atmak ve kışkırtmak ve direnişe olan bağlılığından ve kucaklamasından vazgeçmesi ve hedefi İran, Suriye ve Hizbullah’ı kuşatmak olan Amerika ve Siyonizmin planlarına dahil olması için Lübnan’ı siyasi alanda baskı altına almaktı.

Amerika’nın amacı, Lübnan’ın Trump’ın politikalarına, planlarına ve komplolarına teslim olmasıdır. Böylece Siyonist rejime bölgeye hâkim olma ve Filistin ve Golan’daki işgallerini sabitleme imkânı verecektir ama bütün bu çaba ve komplolar, direnişe, Lübnan’ın iç istikrarına, Lübnan’ın haklarını ve güvenliğini koruma hakkına bağlı olan Lübnan’ın birlik ve beraberlik duvarıyla karşı karşıya kalmıştır. Amerika’nın bu hareketleri ve çabaları Lübnanlıların direnişe karşı duruşlarını ve direnişin sadakatine ve doğruluğuna olan inançlarını hiçbir şekilde etkilemeyecektir. Onlar, Amerikalıların ve müttefiklerinin kışkırtma ve komploda bulundukları direnişin, Lübnan topraklarını kurtaran ve halkını koruyan ve ordusuyla birlikte Siyonist düşmanı ve tekfircileri yenilgiye uğratan direniş olduğunu ama Amerika’nın sürekli olarak Siyonist Rejimi ve bu rejimin Lübnan’a karşı işgallerini ve terörist grupları desteklediğini biliyorlar.

Lübnan asla Amerika’nın direnişi kuşatmak olan komplolarının bir parçası olmayacaktır. Lübnan her zaman direniş ülkesi olarak kalacak ve sadece milli menfaatleri doğrultusunda adım atacaktır.’



Yeni yorum ekle