Kur'an ve Ehl-i Beyt Mektebi Osterholz Merkezinde Biset Bayramı Kutlandı

Pa, 07/04/2019 - 13:58

Almanya'da Kur’an ve Ehl-i Beyt Mektebi Osterholz merkezinde Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa (s.a.a)’ın Bi’seti münasebetiyle bir toplantı düzenlendi.

Welayet News - Birçok velayet aşıklarının katılımıyla düzenlenen program Abdullah Hoca'nın Kur’an tilavetiyle başladı. Sunuculuğunu Selim Başak'ın yaptığı Merasimde Peygamber Efendimiz hakkında şiir, sinevizyon ve konuşmalar yapıldı.
Selim Başak, Resuli Ekrem (s.a.a) Hz. Ali (a.s)'ı henüz küçük yaşta kendisinin yanına aldığı ve bizzatihi onu yetiştirip terbiye ettiğini söyldedi. Vahyin indiği anda Hz. Ali (a.s)'ın Resuli Ekrem (s.a.a)'ın yanında hazır bulunduğunu ve gelen vahyin sesini duyduğunu ve Peygamberimize ilk iman eden olduğunu hatırlatarak, Peygamberimizin defalarca kendisini halife ve vasisi olarak halka tanıttığını söyledi.
Programın açılış konuşmasını yapan Yusuf Çakar, Resuli Ekrem (s.a.a)'ın kendisinden sonra bıraktığı emanet ve miras olan Ehl-i Beyt'e sahip çıkılması gerektiği ve ancak bu yolda yürümenin insanı kurtuluşa götüreceğini vurguladı. Değerli Konuşmacı, günümüzde sadece bu yolda yürüyen ve velayet eksenli hareket edenlerin izzetli bir yaşama sahip olduklarını altını çizdi.
Şüheda Başuk ve daha sonra Melahat Çakar'ın şiirle katılımcıları duyguladırdıkları merasimde Peygamberimizin Biseti ile ilgili kürtçe ve türkçe sinevizyonlar sunuldu.

Merasimin kapanış konuşması İbrahim Çakar Hoca tarafından yapıldı.
İbrahim Çakar, Kur'an'i Kerim'in alemlere rahmet olarak gönderilen Resüli Ekrem (s.a.a)'ı tüm insanlar ve özellikle müminler için örnek alınması gereken bir kişi olarak tanıtıldığını söyledi.
Resuli Ekrem (s.a.a)'ın kendi risalet görevini, üstün ahlakı tamamlamak olduğunu belirten Çakar Hoca, Peygamberlerin insanları şirk, küfür, zulüm, fesat ve cehalet karanlığından tevhid, iman, adalet, ahlak ve ilim nuruyla aydınlattığını, insanlara gerçek anlamda hayat veren ilahi mesaja çağırdığını belirtti.
Kur'ani Kerim'in ''Allah ve Resulü sizi hayat verecek şeye çağırdığı zaman icabet edin' ayetine dikkatleri çeken İbrahim Çakar Hoca, bu ayetin bedenen sağ olan insanlara hitap ettiğini ve dolayısıyla hayattan maksat bitkisel ve hayvani hayat değil belki insanı insan eden ve değerli kılan hayatın akli hayat olduğunu söyledi.
İnsana verilen nimetlerin iç ve dış nimetler olarak taksim edildiğinde, ayet ve rivayetlerin en değerli iç nimetin akıl olduğunu ve hidayetin vesilesi olan Peygamberlerin ve İmamların (Velayet) dış nimet olarak tanıtıldıldığını vurguladı.
Konuşmasında aklın önemine değinen Çakar Hoca, Hz. Ali (a.s)'ın Nehc-ül Belağa'da aklın dinden bile daha üstün ve değerli saydığını, zira doğru bir din anlayışın ancak akıl vesilesiyle elde edilebieceğini söyledi.
İbrahim Çakar Hoca, İslam aleminin bedbahtlığının, var olan tefrikaların, zillete boyun eğmiş halinin ve diğer olumsuzlukların asıl nedeni, aklı kenara atmalarından kaynaklandığını , bu acı ve vahim durumdan kurtulmanın yegane yolu en değerli iç ve dış nimet olarak insanların hizmetine sunulan akıl ve velayet nimetlerine sarılmak olduğunu belirtti.

Welayet News



Yeni yorum ekle