Netanyahu: Birçok Arap Lidere Gazze'nin Kontrolünü Önerdim

Cu, 05/04/2019 - 12:55

İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze'yle ilgili skandal açıklamalarda bulundu. Netanyahu, birçok Arap lidere Gazze'nin kontrolünü önerdiğini belirterek, "Gazze'yi alacak birini umuyordum ama bunu yapmak isteyen kimse olmadı" ifadelerini kullandı.

Welayet News - İsrail radyosuna konuşan Benjamin Netanyahu, Gazze Şeridi’ndeki son gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu. Tüm seçenekleri tüketmeden Gazze’ye yönelik geniş çaplı saldırıyı düşünmediklerini belirten Netanyahu, “İsrailli tüm ebeveynler şunu bilsin ki tüm seçenekler bitmeden çocuklarını Gazze’ye savaşa göndermem” dedi.

Netanyahu, birçok Arap lidere Gazze’nin kontrolünü önerdiğini belirterek, “Gazze’yi alacak birini umuyordum ama bunu yapmak isteyen kimse olmadı.” diyerek adeta “Gazze’nin sahibiymiş” gibi açıklama yaptı.

İsrail’in 2006’dan bu yana kara, hava ve denizden abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi’nde 2 milyona yakın Filistinli zor şartlar altında hayatını sürdürmeye çalışıyor.

YÜZYILIN ANLAŞMASI

ABD Başkanı Trump’ın İsrail-Filistin meselesinin çözümü konusunda öne sürdüğü, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır'ın da destek verdiği belirtilen “Yüzyılın Anlaşması” planının, Filistin devletini kurmak için Sina topraklarının bir bölümünün alınmasını öngörüyor.

Plana göre; Kudüs’ün tamamının İsrail’e bırakılması ve Batı Şeria’daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin büyük bölümünün varlığını sürdürmesi gibi Filistinlilerin aleyhine olan maddeler içeriyor.



Yeni yorum ekle