HDP, Şırnak'ta belediyeyi kazanan AKP'yi il genel meclisinde ikiye katladı

Sa, 02/04/2019 - 18:31

Çok sayıda polis ve askerin seçmen kaydedildiği Şırnak'ta belediye başkanlığını AKP yüzde 61,72'yle kazanırken, HDP'nin il genel meclisinde AKP'yi ikiye katlaması soru işaretlerini arttırdı.

Welayet News - Seçimden önce biçok usulsüzlük iddiası ve çok sayıda polis ve askerin seçmen olarak kaydedilmesiyle tartışma konusu olan Şırnak'ta seçim sonuçları ortaya soru işaretlerini arttıran bir tablo çıkardı. AKP'nin belediye başkanlığını yüzde 61,72 gibi yüksek bir oranla kazandığı Şırnak'ta il genel meclisi seçiminde ise AKP'nin oyu yarı yarıya düştü. Belediye başkanlığı seçiminde 35.4 oy alan HDP ise il genel meclisi seçiminde yüzde 57.53 oranında oy aldı.

AKP'nin belediye başkanlığı seçiminde aldığı oyun, il genel meclisinde yarıya düşmesi, HDP'nin ise il genel meclisi seçiminde, belediye başkanlığı seçiminde aldığı oyun neredeyse iki katını alması 'Şırnak'ta neler oldu' sorusunu yeniden gündeme getirdi. Seçimden önce HDP'nin asker ve polis ikametgahlarının Şırnak'a taşınmasına ilişkin yaptığı itirazların tümü reddedilmişti. 



Yeni yorum ekle