BAE, Yemen'in Sokotra Adasında Yeni Bir Askeri Üs İnşa Ediyor

Pt, 01/04/2019 - 16:01

BAE ordusu, askerlerini Sokotra adasından geri çekeceğine dair Yemen'in firari hükümetine verdiği söze rağmen, bir kez daha Yemen'in güneyindeki bu adada kendisi için yeni bir askeri üs ve liman inşa etmeye başladı. 

Welayet News - Yemen Sokotra adası sakinleri, BAE askerlerinin Sokotra'daki Yemen resmi limanının yakınındaki askeri üssünde kendi limanını kurduğunu gösteren sosyal medyada bir video yayınladılar.

Yerel kaynaklar yaptıkları açıklamada, bölgede yeni bir BAE üssü bulunduğunu ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin gözetimi altında güvenlik kameraları ve yabancı uyruklu koruma görevlileri ile donatıldığını bildirdi.

El-Kuds el-Arabi haber sitesinin bildirdiğine göre, yerel kaynaklar, "Yerel yönetimlerin himayesinde ve hükümetin kontrol ettiği limandaki kısıtlamalar sebebiyle, Birleşik Arap Emirlikleri adada kendi özel limanını inşa etmek için kıyı şeridini doldurdu." dedi. 

Yemen kaynakları, Birleşik Arap Emirlikleri'nin, Yemen'in güneyindeki en geniş eyaleti olan Hadramout eyaletindeki el-Mukella'da tutukluları ve bilinmeyen eşyaları taşımak için özel limanını kullandığını doğruladı. Yeni el-Mukella limanı, BAE'nin gizli hapishanelerinde bulunan Yemenli tutukluları sorgulayan ABD'li sorgulayıcıları transfer etmek için de kullanılıyor. 

Tags: 


Yeni yorum ekle