Katar Emiri Tunus’ta düzenlenen Arap Birliği zirvesini neden terketti?

Pt, 01/04/2019 - 14:57

El Meyadin haber kanalı, Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamd Al-i Sani’nin Tunus’taki Arap Birliği zirvesini terketme nedenini açıkladı. 

Welayet News - Arap Birliği zirvesinin Katar Emiri tarafından terkedilmesi bu zirvenin açılışnda birçok soru işaretini beraberinde getirken, El Meyadin haber kanlı bu girişimin Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu-l Gayt’ın İran ve Türkiye’yi Arap ülkelerin iç işlerine karışmakla suçlayan açıklamalarına karşı bir tepki olarak gerçekleştiğini duyurdu. 

Katar Emiri geçtiğimiz gün 30. Arap Birliği liderler zirvesini Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu-l Gayt’ın toplantının açılış konuşması sırasında terkederek havaalana doğru hareket etmişti. 
Katar medyası bu girişimin nedeni hakkında henüz resmi bir açıklama yayınlamış değil. 

TRT ise zirveyi takip eden muhabirine dayanarak sunduğu haberde, Katar Emiri’nin Suudi kralı Selman bin Abdulaziz ile Arap Genel Sekreteri Ahmed Ebu-l Gayt’ın konuşmaları esnasında kendisine üstü kapalı olarak verdikleri mesajlar nedeniyle tepki gösterdiğini ve zirveyi terkettiğini duyurdu. 

TRT’nin haberinde, Tunus’un Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi’nin havaalanına gelerek Katar Emiri’nin gitmesine mani olmak için büyük çaba sarfettiği ileri sürüldü. 

Welayet News



Yeni yorum ekle