17 Milyondan Fazla Kişi Yoksullukla Karşı Karşıya

Pt, 01/04/2019 - 10:59

Afganistan istatistik merkez idaresinin en son araştırmasında edinilen bilgilere doğrultusunda ülkedeki 17 milyon 900 bin Afganlinin mutlak fakirlikle yoksullukla karşı karşıya olduğu bildirildi.

Welayet News - Afganistan istatistik merkez idaresi başkanı yardımcısı Habibullah Muvahid dün Kabil kentinde düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, bu merkezin ülkedeki yoksullukla ilgili gerçekleştirdiği en son araştırma sonuçlarının Afganistan nüfusunun yarıdan fazlasının çok boyutlu yoksullukla karşı karşıya kaldığını gösterdiğini belirtti. 

Muvahid, Afganistan kentlerinde yüzde 18, köylerinde yüzde 61 ve aşiretler arasında yüzde 89 oranında yoksulluğun görüldüğünü kaydetti.

Afganistan ekonomi bakanı Mustafa Mestur bu oturumda yaptığı açıklamada, ülkede nüfusun standartlar dışında artması ve aile fertlerinin çoğunun üretim sirkülasyonu ve gelir elde etme alanındaki rolünün çok düşük olmasının ülkede fakirliğin büyük oranda yayılmasına neden olan en büyük etken olduğunu vurguladı.

Amerika ve müttefikleri 2001'de Afganistan'da terörizmle mücadele ve güvenliğin sağlanması bahanesiyle ülkeye saldırdı ancak o zamandan beri Afganistandaki güvensizlik, terörizm ve uyuşturucu madde üretimi had safhaya ulaşmıştır.

Tags: 


Yeni yorum ekle