Yemen’e saldırının beşinci yıldönümünde Yüzbinlerce Yemenli Suudilerin saldırısını kınadı

Sa, 26/03/2019 - 15:25

Yemen’nin başkenti ve bu ülkenin diğer eyaletleri, geçen dört yıl boyunca süren Suudilerin saldılarını kınamak için yapılan milyonluk gösterilere sahne oluyor. 

Welayet News - Suudi Arabistan’ın ülkelerine saldırısının dördüncü yıldönünde başkent Sana ve ülkeninin diğer eyaletlerinde geniş katılımlı yürüyüşler düzenleyen Yemen halkı, saldırılara karşı halk direnişinin devam edeceğini vurguladılar. 

Al Alem haber kanalının Sana’daki muhabiri Halid Sayidi, Yemenlilerin Suudi-Amerikan mütecavizlerin ülkelerine karşı başlattıkları savaşın beşinci yıldönümünde geniş gösteriler düzenleyerek, Suudilerle Amerikalıların kapsamlı tecavüzüne karşı toplumsal ve ulusal direnişe vurgu yaptıklarını ve mütecavizlere karşı durmayı sürdüreceklerini, saldırganların rotin olarak Yemen halkına karşı yaptıkları cinayetleri de kınadıklarını ve direnişi daha da büyüterek, derinleştirerek buna yanıt veceklerini bildirdi.

Sana’daki Sab’in Meydanı’na hakim havayı olumlu ve çoşkulu niteleyen Sayidi, yürüyüşün gece saatlerine kadar süreceğini söyledi.

Welayet News

Bildergebnis für ‫مظاهرات حاشدة في صنعاء‬‎

Bildergebnis für ‫مظاهرات حاشدة في صنعاء‬‎

Ähnliches Foto

 



Yeni yorum ekle