Trump, İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tanıyan kararı imzaladı

Pt, 25/03/2019 - 20:15

ABD Başkanı Donald Trump, "Golan Tepeleri üzerinde İsrail'in egemenliğini ABD'nin resmen tanıdığını" ilan eden başkanlık kararını imzaladı.

Welayet News - Trump, Golan Tepeleri üzerinde İsrail'in egemenliğini tanıyan başkanlık kararını Beyaz Saray'da İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile görüşmesinin ardından imzaladı.

Basın toplantısın'da Tel Aviv'e gerçekleştirilen saldırıyı kınayarak başlayan Trump, bugün İsrail'in ulusal güvenliği için tarihsel bir adım atıldığını söyledi. İran ve Hizbullah da dahil olmak üzere Suriye'deki terörist grupların İsrail'e saldırmakta olduğunu belirten Trump, 

ABD Başkanı, kararnameyi imzaladıktan sonra "Bunun gerçekleşmesi uzun zaman aldı. Bunu İsrail halkına ver" ifadelerini kullandı. 

Trump'a "Söyledi ve yaptı. İsrail'in şimdiye kadar daha iyi bir arkadaşı olmamıştı" şeklinde yanıt veren Netanyahu "İsrail tıpkı 1967'de dik durduğu gibi, 1973'te dik durduğu gibi, bugün de dik duruyor. Asla pes etmeyiz" dedi. 

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ise "İsrail'in arkasındayız çünkü değerleri bizim değerlerimiz ve onun kavgası bizim kavgamız" şeklinde konuştu. Pence ayrıca, Amerika'nın Irak'ın nükleer silah kullanmasına asla izin vermeyeceğini söyledi.

​Trump, 21 Mart'ta Twitter hesabından "52 yılın ardından ABD için İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tam olarak tanımanın zamanı geldi" demişti.

​İsrail, Suriye toprağı olan Golan Tepeleri'ni 1967'den bu yana işgal altında tutuyor.



Yeni yorum ekle