İsrail Kapsamlı Bir Savaş Planlıyor

Pt, 25/03/2019 - 13:03

Siyonist bir analist, işgal rejiminin yaz aylarında Gazze Şeridi'nde kapsamlı bir savaş başlatılması için plan yaptığını açıkladı. 

Welayet News - İsrailli askeri analist Ray Ben Yeşay, "İsrail ordusunun başkomutanı Aviv Kochavi, Gazze Şeridi'nde yaz aylarında gerçekleşmesi muhtemel büyük bir askeri operasyon hazırlığı için bir emir yayınladı." açıklamasında bulundu. 

Filistin merkezli El-Yevm haber sitesinin haberine göre İsrailli analist, "Gelecek yazın başından itibaren Geri Dönüş Yürüyüşleri, Gazze Şeridi yakınındaki Siyonist mahallelere ateş balonları fırlatmak da dahil olmak üzere Gazze Şeridi'ndeki yıpratma savaşı değişecek." dedi. 

Ray Ben Yeşay, "2014 savaşından sonra, üç buçuk yıl boyunca sessiz kaldık, ama bu sessizlik bir yıl önce sona ermişti. O zamandan beri Hamas'ın deneyimli olduğu garip bir yıpratma savaşına yakalandık. İsrail'i bu savaşa Hamas dahil etti. Sonuç olarak, stratejik bir seçenek değildi." diye belirtti. 

Siyonist Rejimin Gazze Şeridi'ne Karşı Üç Seçeneği

İsrail Güvenlik Kabinesi, Gazze Şeridi konusunda büyük bir savaş başlatılması, ateşkes ve alternatif ekonomik savaş dahil olmak üzere üç seçenek üzerinde inceleme yaptı. 

Ray Ben Yeşay, "İsrail Güvenlik Kabinesi, Gazze Şeridi’nde büyük bir askeri operasyon olasılığını araştırdı. Ancak böyle bir operasyonun Siyonist rejim için daha iyi koşullara doğru temel bir değişiklik getireceği öngörülmemektedir. Lakin kayıp ve ekonomik zararları ödedikten sonra konumumuzu devam ettirmemize sebep olacak." açıklamasında bulundu. 

Siyonist Rejimin Askeri Planlara Ve Savaşa Dönüşü

İsrail, Gazze Şeridi'nde büyük bir savaş başlatma planlarını, kaldıramayacakları masrafları ödemeden önce stratejik hedeflerini garanti edecek şekilde güncelledi. 

Siyonist ordunun er ya da geç, Gazze Şeridi'ndeki gerginliği arttıracak bir olayı tetiklemesi muhtemeldir; bu durumda İsrail ordusu, İsrail yerleşim yerlerine füzelerin ve havan mermilerinin fırlatılmasını durdurmak için Gazze Şeridi'ne yönelik acil bir kara operasyonuna girmek zorunda kalacaktır. 



Yeni yorum ekle