İran'ın kuzeyinde sel ve yoğun yağış

Ct, 23/03/2019 - 13:54

İran'ın kuzey eyaletlerinde yoğun dolu ve yağmurdan dolayı sel yaşanırken kentlerde çok büyük hasar ve zararların olduğu bildiriliyor.

Welayet News - İran'ın kuzeyinde yer alan Mazenderan eyaleti yerel yetkilileri, bu zamana kadar görülmemiş bir şekilde nehirlere suların geldiğini ve nehirlerin taştığını belirterek, nehirlere gelen suların mevsimin ve önceki dönemlerin 10 katı olduğunu ve bundan dolayı nehirlerin taşmasından ötürü arazilerde ve meskuni yerlerde büyük zarar ve hasarın meydana geldiğini bildirdiler.

Bu arada bölge halkına yardım çalışmaları da devam ederken, bölgenin dağlık yerlerinde yoğun kar yağdı ve kar kalınlığının 1.5 metre olduğu bildirildi.

İran'ın kuzeybatısında Türkmenistan sınırında yer alan Ak Kela sınır kasabası kaymakamı Emangeldi Zamir konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yardım çalışmalarına rağmen kasabanın yüzde 70'nin sel sularının altında kaldığını bildirdi.

Fırtınaların da olduğu sel felaketinde bu zamana kadar 2 çocuğun hayatını kaybettiği ve maddi olarak büyük hasar olduğu bildiriliyor.

Öte yandan İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de, Gülistan eyaletinde yaşanan bu felaketin yolaçtığı hasarların ve zararların giderilmesi ve halka hizmet için bütün imkanların kullanılması talimatını verdi.

Tags: 


Yeni yorum ekle