Eski İçişleri Bakanı ve faili meçhuller döneminin Emniyet Müdürü Mehmet Ağar'dan Cumhur İttifakı'nı "güçlü şekilde" destekleme çağrısı

Cu, 22/03/2019 - 17:04

Eski İçişleri Bakanı ve faili meçhuller döneminin Emniyet Müdürü Mehmet Ağar, Cumhur İttifakı'nı "güçlü şekilde" destekleme çağrısı yaptı.

Welayet News - 90’lı yıllardaki çok sayıda faili meçhulle birlikte anılan adı ve “Devlet için bin operasyon yaptık” itirafıyla Türkiye siyasetinin karanlık yüzlerinden biri olan Mehmet Ağar, yerel seçimlerde AKP-MHP ittifakına destek çağrısı yaptı.

AKP Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar’la birlikte katıldığı programda konuşan Ağar, “Türkiye’nin Batı’ya karşı kullanacağı argümanlar açısından ve Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü anlamında, işe bu yönü ile baktığınız vakit, bu ittifakı (Cumhur) güçlü şekilde savunmamız ve oylarımızla desteklememiz gerek.” dedi.

İstanbul’a 1979’da geldiğini söyleyen Ağar, o dönemde CHP iktidarının yıkıldığını ve Adalet Partisi’nin azınlık hükümetinin geldiğini ifade ederken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP’nin Ankara Adayı Mehmet Özhaseki’nin “belediyelere militanları sokacaklar” iddiasına gönderme yaparak şunları anlattı:

“Biz buraya geldik, günde 15 adam öldürülüyor. Geldik, İstanbul Emniyetini teslim aldık. Nezarette 1 kişi vardı, o da sağcı. İstanbul Emniyet Müdürü olduğum dönemde benim o zaman işte son CHP Belediyesi burada iş başındaydı. Kabus gibiydi İstanbul. Belediye hizmetleri yapılmaması bir yana, bizim günümüzün yarısını CHP Belediyesinin İstanbul belediye şirketlerine yerleştirdiği militanları temizlemekle geçiyordu. Milletin, devletin kaynakları bankamatiklere, hiçbir iş güç yapmayan örgütlere kaynak aktarımıyla geçiyordu. Allah bize bir daha, bu tür bir CHP belediyesi dönemi yaşamayı nasip etmesin. Kabus gibi bir şeydi. Çöp temizliği yok, su yok, hizmet yok.”

Mehmet Ağar, 24 Haziran seçimleri öncesi de AKP için seçim çalışmalarına katılmıştı. Ağar’ın oğlu Zülküf Tolga Ağar bu seçimlerde AKP Elazığ Milletvekili olmuştu.



Yeni yorum ekle