Dicle'den acı haber: Batan feribotta en az 100 ölü

Per, 21/03/2019 - 22:15

Irak'ta, Dicle Nehri'nde bir feribot alabora oldu. Musul yakınlarında batan teknedeki yolcuların çoğunun yüzme bilmeyen kadın ve çocuklar olduğu belirtiliyor.

Welayet News - Dicle Nehri’nde bir feribotun alabora olması nedeniyle en az 100 kişi yaşamını yitirdi. Musul Sivil Savunma Birimi’nin Başkanı Hüam Halil, feribottaki yolcuların büyük kısmının yüzme bilmeyen kadın ve çocuklar olduğunu söyledi.

Irak devlet televizyonuna göre, Başbakan Adil Abdulmehdi, olaya ilişkin incelemelerde bulunmak üzere Musul’a gitti. Başbakan Abdulmehdi, burada yaptığı açıklamada, Dicle Nehri açıklarında bir feribotun batması sonucu şu ana kadar 100 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Abdulmehdi’nin ayrıca Musul’daki üst düzey askeri yetkililerle toplantı yaptığı kaydedildi.

Feribotun batma nedeni henüz açıklanmazken yerel kaynaklar, 50 kişilik kapasiteye sahip feribotta 170’ten fazla kişinin bulunduğunu iddia ediyor.

Arama ekiplerinin şu ana dek 12 kişiyi kurtardığı belirtildi.

Irak Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Seyf Bedir de ölü sayısının 55 olarak tespit edildiği saatlerdeki açıklamasında, hayatını kaybedenlerin hepsinin kadın ve çocuk olduğu bilgisini vermişti.

Reuters ajansı, olayın Musul yakınlarında meydana geldiğini, feribotun kapasitesinden fazla yolcu aldığını duyurdu. 

Tags: 


Yeni yorum ekle