Trump: İsrail'in Golan üzerindeki egemenliğini tanıma vakti geldi

Per, 21/03/2019 - 21:37

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'ye ait olan ve 52 yıldır işgal altında bulunan stratejik Golan Tepeleri'ni 'İsrail toprağı' olarak tanıma sinyali verdi. Erken genel seçimlere hazırlanan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu kararı memnuniyetle karşılarken, Şam yönetiminden henüz açıklama yok.

Welayet News - ABD Başkanı Donald Trump, işgal altındaki Doğu Kudüs’ü ‘İsrail’in başkenti’ olarak tanımasının ardından tartışmalı bir adım daha attı. Trump, İsrail işgali altında olduğu BM kararlarınca tescillenmiş bir diğer bölge olan Golan Tepeleri’ni de ‘İsrail toprağı’ olarak tanıma sinyali verdi.

Trump Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Bölgenin istikrarı ile İsrail devleti için stratejik ve güvenlik açısından kritik öneme sahip Golan Tepeleri’nde İsrail egemenliğini ABD’nin 52 yıl sonra tamamen tanımasının vakti geldi” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun İsrail ziyaretinden hemen sonra ve İsrail’de 9 Nisan’da düzenlenecek erken genel seçimlere az bir zaman kala yapılması dikkat çekti.



Yeni yorum ekle