İran’dan Türkiye ile ortak PKK operasyonuna bir yalanlama daha

Per, 21/03/2019 - 08:19

Tasnim haber ajansının aktardığına göre İran Silahlı Kuvvetler sözcüsü Şikerçi, Türkiye ile sınırda PKK’ye karşı ortak operasyon düzenlendiğine ilişkin haberleri yalanladı.

Welayet News - Türkiye’nin PKK’ye karşı İran ile ortak operasyon düzenlediği açıklamalarına İran’dan ikinci kez yalanlama geldi.

Reuters’ın Tasnim haber ajansından aktardığına göre İran silahlı kuvvetleri sözcüsü Ebufazıl Şikerçi bugün yaptığı açıklamada, Türkiye ile sınırda ortak bir operasyon düzenlemediklerini açıkladı.

Tasnim haber ajansı Şikerçi’nin “İran silahlı kuvvetleri Türk ordusuyla sınır bölgesinde ortak bir operasyon düzenlememiştir” sözlerini alıntıladı.

Bu açıklama ile Tahran, Türkiye ile PKK’ye karşı ortak operasyon haberlerini ikinci kez yalanlamış oldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 18 Mart günü yaptığı açıklama, “Bu sabah 08.00 itibarıyla İran’la doğu sınırımızda PKK’ya yönelik ortak operasyon yapmaya başladık. Sonucu açıklayacağız” demişti.

İran Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanları tarafından bilgilendirilmiş bir kaynak IRNA'ya açıklama yaparak Türk ordusunun sabah erken saatlerde doğu sınırında PKK güçlerine karşı bir operasyon başlattığını ve operasyona İran Silahlı Kuvvetlerinin katılmadığını söylemişti.



Yeni yorum ekle