Rusya ve Suriye İdlib ve Doğu Fırat'ı Görüştü

Çar, 20/03/2019 - 08:53

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad dün Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Welayet News - Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad dün Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve beraberindeki heyeti kabul etti.
Kabulde, Suriye’de teröre karşı savaşın son gelişmeleri ele alınırken Cumhurbaşkanı Esad, başta askeri ve siyasi olmak üzere Suriye-Rus ortak çalışması ve tüm alanlarda üst düzey koordinasyonun, Suriye’nin terör karşısındaki kararlılığı ile IŞİD ve Nusra Cephesi ve diğer terör örgütlerine karşı sağlanan başarıların belirleyici faktörlerinden biri olduğunu vurguladı.

Kendi yönünden Şoygu, ülkesinin Suriye Arap Ordusu ile birlikte terörle mücadeleye devam ettiğini, Suriye halkına tüm Suriye topraklarının kurtuluşunu tamamlamak ve Suriye’nin toprak birliği, egemenliği ve bağımsızlığını korumak için mümkün olan her türlü desteği sunmaya devam edeceğini belirtti.

Görüşmede ayrıca İdlib ve Doğu Fırat bölgelerindeki durumlar ele alınarak, iki bölgede güven ve huzuru yeniden sağlamak için uygun çözümler koymada ortak çalışmaların sürdürülmesi zorunluluğu ve Suriye halkına düşman ülkelere politika ve uygulamaları kanalıyla savaş yıllarında sağlamaktan aciz kaldıklarını başarmalarına izin vermemek için gereken tedbirlerin alınması üzerinde görüş birliği bulunuyordu.

Cumhurbaşkanı Esad bazı ülkelerin sadece yetkilileri kanalıyla terörle savaştığını ancak somut olarak desteklediğini ve terörle beraber çalıştığını, teröre bazı bölgelerde himaye sağlamaya devam ettiğini, bu ülkelerin bu politikalarıyla çok sayıda sivilin yaşamını yitirmesine sebebiyet verdiğini, terörün yayılmasına ve başka bölgelere uzanmasına yardımcı olduğunu vurguladı.



Yeni yorum ekle