Abbas Yönetimi Hamas'a ve Gazze'ye Tuzak Kuruyor

Sa, 19/03/2019 - 18:19

Güvenlik kaynakları, Filistin Yönetimi’nin uluslararası çevrelerle birlikte yerel, bölgesel ve uluslararası düzeyde Gazze’yi ve Hamas’ı hedef alan bir plan yaptığını söyledi. 

Welayet News - El-Aksa kanalına konuşan kaynaklar, Gazze ve Hamas aleyhinde yürütülen güvenlik ve medya kampanyasını üst düzey güvenlik yetkililerinin yönettiğini ve kampanyaya Fetih Hareketi Merkez Kurulu üyelerinin de katıldığını ifade etti. Planın sosyal medyada başlayıp sokak gösterileriyle devam ettiğine işaret eden güvenlik kaynakları, planın dört aşamalı olduğunu açıkladı.

Güvenlik kaynakları, planın ayrıca Hamas’ın Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) üyesi gruplarla ilişkilerine de darbe vurmayı hedeflediğini bildirdi. Gazze Şeridi’nin bazı bölgelerinde hayat pahalılığını protesto bahanesiyle ve “Yaşamak İstiyoruz” sloganıyla gösteriler düzenlenmişti. Kaynaklar, Gazze Şeridi’ndeki gösterilerin arkasında Filistin Yönetimi ve Fetih’in olduğuna dikkat çekti.

Gazze’deki protesto gösterilerini organize edenlerin çoğu Gazze Şeridi dışında yaşarken ve hiçbir siyasi grupla ilişkileri olmadığını öne sürerlerken, Fetih liderlerinin ve medyasının gösterilere desteği dikkat çekiyor. Filistin Yönetimi ve Fetih liderleri gibi işgal rejimi yetkilileri de Gazze Şeridi’nde hayat pahalılığını protesto bahanesiyle düzenlenen gösterilere desteklerini gizlemiyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi



Yeni yorum ekle