İran ve Avrupa Birliği Arasında Yemen ile İlgili Beşinci Tur Müzakereler Yapıldı

Sa, 19/03/2019 - 09:47

Avrupa Birliği, dün gece Brüksel toplantısında, Yemen'in batısındaki El'Hudeyde kentinde ateşkes anlaşmasının uygulamasının önemini vurguladı.

Welayet News - İran ve Avrupa Birliği ile dört ülke, Almanya, Fransa, İngiltere ve İtalya arasında Yemen kriziyle ilgili beşinci tur müzakereler dün Brüksel’de gerçekleşti.

Avrupa Birliği, bu müzakerelerin AB dış politika sorumlu yardımcısı "Helga Schmid"in başkanlığında düzenlendiğini bildirdi.

Müzakerelere, Helga Schmid, İran dışişleri bakan yardımcısı Cabir Ensari ile  Almanya, Fransa, İngiltere ve İtalya dışişleri bakanlarının siyasi ve güvenlik yardımcıları ve genel müdürleri katıldı.

Avrupa Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, müzakerelerde Yemen'deki siyasi ve insani durum üzerinde duruldu ve her iki taraf da BM çerçevesinde siyasi sürece  güçlü destek verdiğini vurguladı. İki taraf, Stockholm'da varılan ateşkes anlaşmasının tam olarak uygulanmasının önemini de vurguladı.

Bölgedeki en etkili ülkelerden biri olan İran İslam Cumhuriyeti, Yemen krizinin dış müdahalelerden uzak bir şekilde siyasi yollarla çözümüne vurgu yapıyor.

Yemenli gruplar arasında sağlanan ateşkes, 18 Aralık  El Hudeyde'de başladı ancak Suudi koalisyonunun  her gün ateşkesi ihlal etmesi bölgede kaygılara neden oluyor. 



Yeni yorum ekle