Yeni Zellanda'daki Katliam, Trump'ın Düşüncesinin Kopyasıydı

Pt, 18/03/2019 - 23:20

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Amerika ile mücadelenin zaruretine vurgu yaparak şöyle dedi: "Yeni Zelanda'daki iki camiye yapılan son terör saldırısı ve Siyonistlerin saldırıları, Amerika başkanının düşüncelerinin bir kopyasıydı ve katil de bunu kabul etti." 

Welayet News - Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, yaptığı bir konuşmada, "Amerika bugün dünyadaki zalimlerin başıdır. Dünyada herhangi bir sapkınlık, fesad, cinayet, suç, insan haklarının ihlalini ya da toprak veya suyun viran edilmesini göremezsiniz ki, ABD elini ona uzatmamış olsun, onun perde arkasında ABD olmamış olsun. Amerika Birleşik Devletleri bunları doğrudan veya dolaylı olarak araçları ve paralı askerleri aracılığıyla gerçekleştirmektedir. Zira, başkalarının fikrî ve siyasi tutumu ne olursa olsun ABD yinede dünyaya hükmetmek istiyor. Amerika, başkalarının görüşlerine veya isteklerine saygı duymaz." açıklamasında bulundu. 

Şeyh Naim Kasım, Yeni Zelanda'daki katliamın ardındaki düşüncenin ABD'nin düşünceleriyle aynı doğrultuda olduğunu belirterek şöyle devam etti: "Amerika sadece kendi yaşamını düşünüyor; bunu ABD başkanının tabir ve konuşmalarında duyuyoruz. Her zaman, bu ülke veya bu şahıs Amerika'ya mali destek de bulunuyor, diyorlar. Yani, Amerika halkının yararı için Nagazaki ve Hiroşima bombalanabilir ve yüz binlerce insanı öldürmek için atom bombası yapılabilir. Amerika halkı için Yemen, Irak, Filistin, Afganistan, Suriye ve dünyanın her bir ülkesi yerle bir edilebilir; hatta Venezuela'ya ve başka bir yere bile saldırılabilir. Tüm bunlar, zalim ABD başkanının halkı ile birlikte konfor ve rahatlık içinde yaşayabilmeleri içindir. Hatta bunun için bütün insanların ortadan kaldırılması gerekse bile." 

Şeyh Naim Kasım, "Düşman, onların kölesi olmamazı istiyor; ama Allah bizim köle olmamızı istemiyor. Sonuçta biz özgür olmalıyız ve ülkemizi de özgürleştirmeliyiz. Gelecek nesillerin saygınlığını ve eğitimini korumak için her türlü sömürgeciliğe ve saldırganlığa karşı durmalıyız." dedi. 

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, "ABD ile gerçek bir yüzleşme (mücadele) ile karşı karşıyayız. Bu yüzleşme sadece askeri arenada değil; siyasi, sosyal ve kültürel alanlarda da vardır. Bazı durumlarda, doğrudan veya dolaylı veya askeri yöntemlerle olabilir; ama ABD ile mücadele istisnasız her boyutta var." diye belirtti. 



Yeni yorum ekle