Soylu, konuşmasına itiraz eden bir kişiyi gözaltına aldırdı

Pt, 18/03/2019 - 08:44

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Saadet Partisi ile ilgili sözlerini eleştiren bir dinleyiciye, ilk önce hakaret etti ardından gözaltına aldırdı.

Welayet News - AKP-MHP ittifakı dışında kalan tüm siyasi unsurları 'devlet düşmanı', 'vatan haini' ve 'terörist' gibi nitelendirmelerle suçlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP’nin seçim çalışmaları kapsamında İstanbul’un Üsküdar ilçesindeydi.

Sert ve kutuplaştırıcı söylemini Üsküdar'da yaptığı konuşmada da sürdüren Süleyman Soylu, “Seçimlerden hemen sonra eğer hükümetimiz zafiyete uğrarsa Doğu ve Güneydoğu’da valileri, kaymakamları sokağa çıkarmazlar. Bu sözleşmeyi yapan Saadet Partisi’nin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’dur, İYİ Parti’nin Genel Başkanı Meral Akşener’dir, FETÖ’dür, PKK’dır, HDP’nin sözde vekilleridir” dedi.

SOYLU'YA TEPKİ GÖSTEREN SAADET PARTİLİ GÖZALTINA ALINDI

Soylu'nun ifadelerine bu kez dinleyicilerden tepki yükseldi. Bir katılımcının Saadet Partisi’yle ilgili sözlerini eleştirmesine karşılık veren Soylu, Saadet Partisini de 'PKK'yi Meclis'e taşımak'la suçladı:

“24 Haziran’da Saadet Partisi sattı bu milleti, hadi oradan densiz. Karamollaoğlu sattı. Densiz, ne söylüyorsun? Utanmadan bir de milletin içine çıkıyorsunuz. PKK’yı Meclis’e siz taşıdınız. Maden katlanamayacaksınız neden PKK’yla ortaklık yapıyorsunuz? Bugün Adıyaman’da belediye başkan adayı bir yanda PKK işareti yapmaktadır, bir taraftan da Saadet Partisi işareti yapmaktadır. Çok net ve açık. Erbakan Hoca niye Milli Görüş’ten başka bir şey söylemedi. Milli dedi, milli. Millilikten ayrıldınız ve bu ülkeyi sattınız, hala satmaya devam ediyorsunuz. Bir milletvekilliğine sattınız.”

Süleyman Soylu'nun ifadelerine itiraz eden Saadet Partiliyi gözaltına aldırdığı ve halen nezarette tutulduğu öğrenildi.

Tags: 


Yeni yorum ekle