Binlerce Yemenli Kadın Suudi Cinayetlerine Karşı Protesto Gösterisi Düzenledi

Cu, 15/03/2019 - 08:49

Binlerce Yemenli kadın, Hacca'daki "Suudi koalisyon suçu" olan sivillerin öldürülmesini Sanaa'da gösteriler düzenleyerek kınadı.

Welayet News - Suudi koalisyonu bu hafta içinde iki kez Hacca bölgesinde sivillere saldırı düzenlendi. Pazar günü Keşr'deki ilk saldırıda 43 kadın ve çocuk öldürüldü ve Çarşamba günü sivil bir otobüse gerçekleşen ikinci saldırıda ise 4 sivil öldü ve birçok sivil de yaralandı.

El-Mesire haber ajansının bildirdiğine göre, binlerce Yemenli kadın başkent Sanaa'da büyük bir protesto gösterisi düzenleyerek, Yemenlilerin şehit edilmesi ve yaralanmasını protesto etti.

Yemen halkının direnişine vurgu yapıldığı mitingde, "Suudi koalisyonu yakında büyük bir hata yaptığını anlayacak." açıklaması yapıldı.

Suudi Arabistan'ın başını çektiği koalisyonun Yemen'e yönelik saldırıları, Yemen altyapısının yıkılmasına ve yoksulluğun, işsizliğin yayılmasına ve bu fakir Arap ülkesinde bulaşıcı hastalıkların yayılmasına neden oldu. Ensarullah hareketine yakın yetkililer, saldırıların başlamasından bu yana 36 binden fazla Yemenli sivilin şehit edildiğini ve yaralandığını bildirdi. Washington Post gazetesi ise, savaşta yaklaşık 50 bin kişinin öldüğünü açıkladı. 



Yeni yorum ekle