Her Seçim Öncesi Olduğu Gibi İsrail Yine Erdoğan'ın Yardımına Koştu

Çar, 13/03/2019 - 09:24

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a çok sert ifadeler kullandı. Her seçim öncesi İsrail ile Erdoğan arasında yaratılan suni tartışmalar, AKP'ye sürekli puan kazandırdı.

Welayet News - İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a çok sert ifadeler kullandı.

Netanyahu, kişisel Facebook sayfasından, şunları yazdı:

"Bu nasıl bir komedi. Gazeteciler ve Yargıçlar Türkiye'de hapishaneleri doldururken Türkiye'nin diktatörü Erdoğan İsrail demokrasisine laf uzatıyor.

İsrail'de kimse ikinci sınıf vatandaş değildir. İsrail bütün İsraillilerin demokrasisidir. Yaklaşık 2 milyon İsrailli Arapın da demokrasisidir. Herkes eşit haklara sahiptir. Ancak İsrail yegane ve tek Yahudi Devletidir.

Bayrağımızda Davud'un yıldızı ve milli marşımız da Hatikva (Umut)tur. İbranice'de resmi lisanımızdır. Geri dönüş yasamız da bütün Yahudilere kendi öz vatanlarına dönüş imkanı tanımaktadır"

Netanyahu'nun bu açıklamaları, İsrail'in zor durumda olan AKP'nin yardımına bir kez daha koştuğunu gösteriyor. İşte seçim öncesi bazı örnekler:
22 Temmuz 2007 - İsrail’in Filistin Saldırısı,

29 Mart 2009 - İsrail’e ‘’One Munite’’ çıkışı,

12 Eylül 2010 - İsrail’e giden ‘’Mavi Marmara’’ olayı.

12 Haziran 2011 - İsrail’in Filistin’e müdahalesi 35ölü,

10 Ağustos 2014 - İsrail’in Filistin’e müdahalesi 259 ölü,

7 Haziran 2015 - İsrail’in Mescid-i Aksa müdahalesi,

24 Haziran 2018 - İsrail’in Filistin’e saldırısı 60 ölü.



Yeni yorum ekle