Hüda Kaya’dan Erdoğan’a: Ezana Ve Kuran’a En Büyük İhaneti Siz Yaptınız

Pt, 11/03/2019 - 23:39

Erdoğan’ın iddia ve tehditlerine, partisinin Bağcılar Yenimahalle Seçim Bürosu açılışında HDP Milletvekili ve Bağcılar Belediye Eş Başkan Adayı Hüda Kaya sert cevap verdi.

Welayet News - AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin düzenlediği Adana mitinginde 8 Mart’ta İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen Feminist Gece Yürüyüşü’nü hedef aldı. Yürüyüş sırasında “Ezana ıslıklarla, sloganlarla terbiyesizlik edildiğini” öne süren Erdoğan “Biz ‘belediye işi gönül işi’ diyerek milletimize herkesi kucaklayan bir belediye yönetimi taahhüt ediyoruz. Onlar ise bayrağımıza ve ezanımıza saygısızlık yaparak doğrudan istiklalimize ve istikbalimize saldırıyor. Bunların tek ittifakı, ezan bayrak düşmanlığıdır. Taksim’de CHP ve HDP’nin öncülüğünde güya Kadınlar Günü için bir araya gelen bir grup, ezana ıslıklarla, sloganlarla terbiyesizlik ettiler. Bunların tek ittifakı ezan bayrak düşmanlığıdır” dedi.

“CAMİLER YEZİD’İN CAMİLERİNE DÖNDÜ”

Erdoğan’ın iddia ve tehditlerine, partisinin Bağcılar Yenimahalle Seçim Bürosu açılışında HDP Milletvekili ve Bağcılar Belediye Eş Başkan Adayı Hüda Kaya sert cevap verdi.

Kalabalık bir kitleye seslenen Kaya “Ezan okunurken kadınlar ıslık çalıyormuş. Ezana da, inanca da, Kuran’a da kutsallara da en büyük ihaneti bu iktidar yaptı. Bu iktidar gibi ne Türkiye’de ne İslam dünyasında inançları sömüren, çürüten, çöktüren böylesine ihanet eden bir yönetim görülmemiştir” diye kaydetti.

AKP iktidarının sahtekarlığını belirten Kaya “Ancak bir örneği var! Nerede bu örneği; Kerbela vahşetini bilirsiniz. Kerbela olayından sonra Emevi saltanatı Arapçı, ırkçı, saltanatçı, erkekçi… O sahtekarlar o zamanda, 150 yıl boyunca İmam Ali ve Kerbela şehitlerine camilerin minberlerinden lanet okutmuşlardı. Şimdi aynı camiler Emevi camilerine döndü, Yezid’in camilerine döndü. Oradan okunan hutbeler ırkçı iktidarcı erkekçi hutbelere döndü. Kalkıyorlar utanmadan ben bunları söyleyince “Hüda Kaya camilere saldırdı” diyorlar. Biz sizin kutsallarınızın ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Biz sizin sahte kutsallarınıza karşıyız. Kutsalları istismar etmenize karşıyız” diyerek Erdoğan’a yüklendi.

Erdoğan’ın ezana saygısızlık edildiğine dair sözleriyle ilgili Ülkü Ocakları da bir çağrı yayınladı. Taksim’de toplanan 50-60 kişilik bir grup, “Ezana uzanan eller kırılsın” sloganları atıp tekbir getirerek yürüyüş yaptı. HDP İl Binası önünde toplanan yurttaşlar ise olası bir saldırıya karşı nöbet tuttu.



Yeni yorum ekle