Tekfircilere göre Suudi Veliaht’in omuzunu öpmek caiz, ama Peygamber’in (s.a.a) kabrini öpmek şirktir

Pa, 10/03/2019 - 09:45

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri, Recep ayının gelişi dolaysıyla yaptığı konuşmada, imanî kimliğin tahrife uğrama tehlikesi hususunda uyarıda bulunarak, tekfircilerin dinî konularda düştükleri çelişkileri sert bir dille eleştirdi.

Welayet News - Ensarullah Lideri Seyit Bedruddin Abdulmelik el-Husi, Yemenlilerin imanî kimliğinin tahrif ve sapmalara uğrama tehlikesi konusunda uyardı.

El Mesira Haber kanalının bildirdiğine göre, Ensarullah Lideri, İslam tarihinde Yemenlilerin İmam Ali’nin (a) çağrısı üzerine İslam’ı kabul ettiği Recep ayının gelişi münasebetiyle yaptığı konuşmada, bu ayın Yemen’nin dinî ve imanî kimliğini takviye etmesi açısından taşıdığı önemi vurguladı.

Seyit Abdulmelik, Yemenlilerin dinî kimliğinde tahrif ve sapma konusunun, iman ve din başlığı altında faaliyet edip ama bunu başka bir şekilde sunan tekfirci güçlerle irtibatlı olduğunu söyledi

Ensarullah Lideri, şöyle konuştu: Yemenlilerin imanî kimliğinin İslam’ın ilk yıllarından itibaren sabitleştirdiği en önemli şey, tağuta karşı olan tutumları, hakkı savunma ve özgürlüğe sarılma eğilimleri olmuştur.

Peygamber’e (s.a.a) duyulan saygı ve sevginin diğer insanlara duyulan saygı ve sevginin üstünde tutulması gerektiğini söyleyen Ensarullah Lideri, tekfircilerin bu meseleyle ilgili öne sürdükleri görüşü ve yaklaşım tarzını eleştidi.

Abdulmelik el-Husi, sözlerine devamla, şunları belirtti: “Farklı bir yaklaşım tarzları var; (onlara göre,) Allah Resulü’ne (s.a.a) duyulan her türlü saygı şirktir. Onların görüşüne göre, eğer Allah Resulü’nün (s.a.a) kabrini öpersen müşriksin. Ama Suudi Veliaht’in omuzunu öperseniz bu caizdir ve bidat değildir.

Bir çok meseleyi şirk olarak tanımladıkları çerçevede kategorize ediyorlar ve buna göre de haramları helal kılıyorlar. Kan dökmeyi mübah ediyorlar. Başkalarına karşı icbar ve zora başvuruyorlar. Ötekilere düşmanlık yapıyorlar, kadın ve namuslarını mübah biliyorlar. Çoğuları Peygamber’in (s.a.a) türbesini yıkmanın vacip olduğu konusunda (kitap ve yazı) yazıyorlar”.

‘Peygamber’in (s.a.a) hadisine göre, İmam Ali’nin (a) sevgisi imandandır’ diyen Ensarullah Lideri, “Tekfircilerin İmam Ali (a) hakkında çok olumsuz bir tavırları var. Milletimiz tarih boyunca İmam Ali’ye (a) sevgi beslemiş ve onu sevmekle, himaye etmekle tanınmıştır” şeklinde konuştu.

Welayet News 



Yeni yorum ekle