Trump zafer ilan etmişti, Generali Votel savaşın bitmesi uzun dedi

Ct, 09/03/2019 - 10:22

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Joseph Votel, kendilerine Suriye’den belli bir tarihte çekilme konusunda yönetimden gelen bir baskı bulunmadığını ve IŞİD’in henüz yenilmekten uzak olduğunu söyledi.

Welayet News - ABD Başkanı Donald Trump, ABD askerlerinin Suriye’den çekileceğini aralık ortasında açıklamış ancak çekilmenin ne zaman gerçekleşeceği konusunda belirsizlik halen sürüyor. ABD’nin son olarak çekilse de bölgede 400 asker bırakacağı bildirilmişti.

Konuyla ilgili ısrarlı sorulara Orgeneral Votel yine ucu açık bir yanıt verdi. Kendilerine takvim konusunda bir baskı olmadığını belirten Votel “IŞİD’i yendikten sonra çekilme tabi ki bizim hedefimiz ve bu yüzden bu bizim başlıca odaklandığımız şey. Kuvvetlerimizin korunduğundan emin olmalıyız. Kuvvetlerimiz için risk oluşturabilecek bir yolla çekilmeyiz” dedi.

IŞİD’e karşı zafer ilan eden Trump’ın aksine Votel, IŞİD’e karşı savaşın henüz bitmekten çok uzak olduğunu söyledi. IŞİD’in teslim olmadığına dikkat çeken general, ”Yeniden harekete geçmek için doğru zamanı bekliyorlar” dedi.

 

Tags: 


Yeni yorum ekle