Taliban ve ABD arasındaki görüşmelerden sonuç çıkmadı

Ct, 09/03/2019 - 09:26

Afganistan konulu barış görüşmeleri Katar'ın başkenti Doha'da devam ederken Taliban'a yakın kaynaklar, görüşmelerden sonuç çıkmadığını bildirdiler.

Welayet News - Tesnim haber ajansına göre, Taliban'a yakın kaynaklar, ABD ve Taliban arasında Doha'da yapılan 5. tur görüşmelerde bu zamana kadar olumlu bir sonuç çıkmadı ve görüşmeler 6. tura çekildi.

Taliban, Afganistan'daki Amerikan güçlerinin çekilmesini isterken Amerika bunu kabul etmiyor.

Washington Post gazetesi, konuyla ilgili verdiği habere göre, Amerika, Taliban'a 5 yıllık bir takvimde Afganistan'dan çekileceğini bildirdi ama Taliban ise bu takvimin en geç 1 yıl olmasını istedi.

25 Şubat tarihinde başlayan ve kısa aralıklarla bugüne kadar süren barış görüşmeleri, geçtiğimiz yıl başlayan görüşmelerin beşinci turunu teşkil ediyor. Görüşmelerde halen Kabil hükümeti temsil edilmiyor.

Bu arada Taliban’dan yapılan açıklamada, Doha’da ABD ile devam eden görüşmelerde Kabil hükümeti ile ateşkesi görüştükleri reddedildi.

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid yaptığı açıklamada, Washington’dan dün yapılan açıklamaların aksine, Doha’da ABD ile devam eden görüşmelerde Kabil hükümeti ile ateşkes ve diyaloğu görüştüklerini reddetti. Afganistan’daki ABD ve NATO komutanı General Scott Miller da bazı görüşmelere katıldı.

Tags: 


Yeni yorum ekle