Düşmanla savaşımız ümitle ümitsizlik savaşıdır

Cu, 08/03/2019 - 07:49

İran Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı, ‘düşmanla savaşımız ümitle ümitsizlik savaşıdır’ diyerek, düşmanın İran milletini ümitsizleştirmek istediğini ancak bunun ele geçmez bir arzu olduğunu söyledi. 

Welayet News - İran Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Tümgeneral Hüseyin Selami, bugün Behmei aşiretinin komutanları ve 650 şehidini anma merasiminde yaptığı konuşmada, şehitlerin mis gibi kokan raihasının bu toprakları sardığını belirterek, ‘İran halkının bütün alanlarda Hüseyni duruşuna şahit olduklarını’ söyledi. 
Bu halkın kelimelerin en güzeline ve en faziletlisine layık olduğunu söyleyen Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı, İran halkının bugün onur, izzet ve imanın zirvesinde durduklarını açıkladı. 

‘Şehitlemiz dürüstlüğün, akide ve imanın canlı abideleridir’ diyen General Selami, ‘onlar Allah’ın yeryüzündeki hüccetleridir, bize yol gösten yıldızlardır ve fazilet namına sahip olduğumuz her şeyi onlara borçluyuz’ ifadesini kullandı. 
Konuşmasının diğer bir bölümünde, rehberimizin kasa ve masa (zer ve zor) sahiplerine karşı dik durarak dünyanın zirvesinde parladığını belirten General Selami, eğer bugün nevamisimizin hürmeti korunmuş ve topraklarımız işgal altında değilse bunun şehitlerin yüce ruhu sayesinde olduğunu anımsattı. 
Şehitleri izzet yolunu açanlar olarak niteleyen Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı , ‘onlar uzun saflar oluşturmuş düşman ordularının ülkeye musallat olmalarına izin verdi’ diye sözlerine ekledi.

General Selami, devamla şu ifadelere yer verdi: İslam’ı yenmek için bütün oluslararası kurumlar bir araya geldi, dünyanın bütün müstekbirleri askeri güçlerini sahneye sürdüler ancak biz tüm eksikliklere rağmen düşmanla nasıl savaşılacağını İmamımızdan öğrenmişiz. 

İmamımız, İmam Hasan ordusunun yalnız bırakılmaması gerektiğini tarihten öğrenmişti, kendi imamına vefasızlık yapmaması gerektiğini Aşura’dan öğrenmişti. Bu yüzden İran milleti İslam’ın ilk yıllarındaki üzüntü verici tarihin tekrarlanmasına izin verdi. 

‘Bütün bu zaferler mucize gibiydi’ diyen üstdüzey askeri yetkili, ‘bir ülke bu saldırı ve sorun karşısında mertçe direndi ve sonunda kendi iradesini düşmalara kabul ettirdi’ hatırlatmasında bulundu.

General Selami, ‘İslam İnkılabı Rehberi’nin de beyan ettiği gibi artık irili ufaklı düşmanlarımızdan korkmuyoruz ve kalplerimiz huzurlu olup kaygılı değildir’ diyerek, ‘Ben İran direniş merkezinden düşmanlara sesleniyorum; yakın bir gelecekte sizleri mağlup edeceğiz, biz teslim olmayız, aksine sizleri yüksek irademiz karşında teslim olmaya mecbur ederiz. Kararlı, iradeli ve güçlüyüz, düşmanı yenmek için güç biriktirmişiz’ hatırlatmasında bulundu. 

General Selami, ‘düşman kendi algılarını ıslah etmeli çünkü büyük tokatlara dayanamaz’ uyarasından bulunarak, şöyle dedi: Artık Ortadoğu Amerika’nın siyasi tahakkümünü kurma meydanı değildir, Fars Körfezi onların boy gösterme alanı olmayacaktır, Akdeniz Siyonist rejimin çirit atma yeri değildir ve bütün bu güçler zevale doğru gidiyorlar.

General Selami, düşmana seslenerek, ‘İran milletinin ekonomik sorunlar karşısında diz çökeceğini mi sanıyorsunuz? Biz sorunların üzerine gidiyoruz ve düşmanın iradesini aşacağız’ dedi. 
Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı, düşmanın İran milletini sindirmek için ve sosyal medya ortamlarında yoğun varlık göstermek suretiyle kalpleri ve zihinileri işgal etmek için büyük çaba harçadığını ifade ederek,  ‘ancak düşmanla savaşmak gerektiğini ve meydanı tertketmenin düşmana meydan vermekten başka bir şey olmadığını şehitlerden öğrendiğimizi ıskaladığını’ belirtti.

General Selami, ‘bugün hepimiz onurlu duruşun tüm azametiyle direniş halindeyiz’ diyerek, ‘düşmanla savaşımız ümitle ümitsizlik savaşıdır, milletimizi ye’se düşürüp ümitsizleştirmek istiyorlar ancak bu ele geçmez bir arzudur’ vurgusunda bulundu. 

Welayet News



Yeni yorum ekle