İhtilascılar ve vurguncular gibi zalimler cehennemin odunu olacaklar

Per, 07/03/2019 - 18:54

Ayetullah Cevadi Amuli, ihtilascılar vurguncular gibi zalimlerin cehennmin odunu olacağını ifade ederek, bir kimsenin ilahi emre aykırı davranması halinde yaptığıyla rezil olacağını söyledi. 

Welayet News - Ayetullah Cevadi Amuli, tefsir dersinde irad ettiği beyanatta, ihtilascılar gibi zalimlerin cehennemin odunu olacağını belirterek, “Öyle değil ki Allahu Teala cehennem için dışardan odun getirsin, bu zalimlerin kendileri cehenennemin odunu olacak” dedi.

Ayetullah Cevadi, “Din diyor ki, tekzip ve tasdik, yalanlamak ve doğrulamak akıl ister, akletmeyi gerektirir, yoksa geçmişte insanlar kendi atalarının söylediklerine göre amel ederlerdi. Din, aklın içerden ve vahyin dışardan burhanın ölçüsü olduğunu söyler” belirlemesinde bulundu. 

Kum İlim Havzası Üstadı, ‘bütün varlık alemi Allahu Teala’nın askeridir’ diyerek, şöyle konuştu: “Bir kimsenin Allah’la savaşması düşünülemez, çünkü alemde bulunan her şey Allah’ın askeridir. Eğer bir kimse Allah’ın emrine aykırı davranırsa kendi yaptığı ile rüsva olur”. 

“İnsanın bütün azaları Allah’ın askeridir. Kimse ilahi kudret karşında bir şey yapamaz. Allah’ın işinde hiçbir kusur ve noksanlık yoktur, aksine O’nun işi katıksız adalettir”. 
Hadislerin Kuran’ı Kerim’e sunularak onunla tartılması gerektiğini de vurgulayan Ayetullah Cevadi Amuli, “Hadislerde, ‘bizden size ulaşan her şeyi Kuran’a sunun, onunla tartın’ diye buyrulmuştur, zira Ehli Beyt (a)’dan uydurma hadisler naklediyorlar. Kuran ise uydurmadan korunmuştur. Dolaysıyla hadisleri Kuran’ı Kerim’e sunmamız gerekir. Allame Askeri, 150 tane sahte ravi ortaya çıkarmıştır” diye ifade etti. 

Ayetullah Cevadi, “Al-ı Firavun nasıl ki düyanda küfür ehli idise ve bazılarını yakmışsa kıyamette de cehennemin odunu olup cehennem ehlini yakarlar. Zalimler cehennemin odunudurlar ama Müslümanlar bundan mahfuzdur. İslam’ın nuraniyeti bizi vahdet ve tevhide davet eder” ifadelerini kullandı.  

Welayet News



Yeni yorum ekle