Nuceba: Amerika, Hiçbir Şeyi Değiştiremeyecek

Çar, 06/03/2019 - 21:56

Irak el-Nuceba Hareketi sözcüsü, "ABD’nin bu harekete yaptırım uygulaması, psikolojik bir savaştır ve gerçeklik alemindeki hiçbir şeyi değiştiremeyecektir." açıklamasında bulundu.

Welayet News - ABD Dışişleri Bakanlığı dün (Salı) yaptığı açıklamada; Nuceba Hareketi'nin terör listesine eklendiğini ve bu İslami direniş hareketine ve genel sekreteri "Şeyh Ekrem El-Kaabi" ye karşı bazı yaptırımlar uyguladığını duyurdu.

Irak el-Nuceba Hareketi sözcüsü Haşim el-Musevi, ABD'nin bu müdahaleci eylemine cevaben yaptığı açıklamada; "Bu hareketin genel sekreterinin terörizmle suçlanması, Irak İslami Direnişi'nin terörle mücadele ve ulusal egemenliği savunma konusundaki iradesini etkilemeyecek aptalca bir girişimdir." diye belirtti.

Haşim el-Musevi, Nuceba Hareketi'nin ekonomik ve finansal faydalar peşinde olmadığını belirterek şöyle dedi: "Dünyadaki hiçbir kudret, bu halk hareketinin gücünü ele geçiremez ve konsolosluktaki birinin testere ile öldürülmesini destekleyen devletin kararları, direniş hareketinin yanında hiçbir itibara ve değere sahip değildir."

El-Nuceba İslami Direniş Hareketi, 2014 yılında Irak'ın büyük merciisi Ayetullah Sistani'nin fetvası ile kurulan Irak gönüllü halk hareketi olan "Haşdi Şabi"nin alt gruplarından birisidir. Bu hareket, Irak ve Suriye’de IŞİD terör grubu ile mücadelede çok önemli bir rol oynadı.



Yeni yorum ekle