Yemen halkı İsrail’in silahlarıyla katlediliyor

Çar, 06/03/2019 - 14:59

Siyonist rejimin medyası kendi kaynaklarına dayarak verdiği haberde, İsrail yapımı silahların bir Alman şirketi vasıtasıyla Birleşik Arap Emirlikleri’ne  saltıldığını ve Yemen’de kullanıldığını ifşa etti. 

Welayet News - Siyonist rejim medyası, bu rejimin ürettiği silahların bir vasıta ile Birleşik Arap Emirlikleri’ne ulaştığını ifşa etti. 

İsrail 24 tv kanalı, bazı kaynaklara dayandırdığı bir haberde, Siyonist rejimin Rafael silah üretme şirketine bağlı Alman DND firmasının Siyonist rejimin yapımı tank ve savunma sistemlerini Birleşik Arap Emirlikleri’ne sattığını ve Ebu Dabi’nin de bu silahları Yemen’e karşı savaşta kullandığını bildirdi. 

Siyonist kanalın analisti Mattis Anbar, İsrail silahlarının Birleşik Arap Emirlikleri’ne satış hikayesinin artık ifşa olmuş bir sır olduğunu söyledi. 
Anbar, Alman şirketinin askeri silahların geliştirilip takviyesi için gerek duyulan malzeme ve araçları doğrudan Birleşik Arap Emirlikleri’ne  sattığını açıklayarak, bu silahların 126 milyon euro değerinde olduğunu ve 2017’de satıldığını belirtti.

Siyonist uzman, Birleşik Arap Emirlikleri ve Siyonist rejim arasında aleni ve rasmi ilişkilerin olmamasına rağmen, son günlerde  Ebu Dabi’den kalkan BAE’ye ait bir uçağın Mısır’ın Şerm’uş-Şeyh havaalanına uğradıktan sonra Tel Aviv havaalanına indiğini söyledi. 

Bu uçakta ne vardı ve Rafael şirketine ait mi değil mi henüz belli değil’ diyen Siyonist uzman, bu gelişmeyi Ebu Dabi’nin Siyonist rejimle ilişkilerindeki değişimin bir göstergesi olarak gördüğünü ifade etti. 
Anbar, Alman şirketi DND’nin Tel Aviv yapımı silahları, Birleşik Arap Emirlikleri’ne ilaveten, Peşmerge’in DAİŞ’e karşı kullanması için Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne sattığını da söyledi.

Welayet News



Yeni yorum ekle