İsrail Afrika Ülkelerine Askeri Eğitim Veriyor

Sa, 05/03/2019 - 09:12

Siyonist İsrail medyası, 10'dan fazla Afrika ülkesinde yerel güçlerin İsrail ordusundan terörist hedefler için eğitim aldığını yazdı.

Welayet News - İRNA'nın haberine göre, siyonist İsrail rejiminin Kanal13 televizyonu, İsrail ordusu ile Afrika ülkeleri arasında askeri işbirliğinin arttığını bildirdi.

Times İsrail adlı gazete, İsrail ordusunun, Etopya, Ruanda, Kenya, Tanzanya, Malavi, Zambiya, Güney Afrika, Angola, Nijerya, Kamerun, Togo, Fildişi Sahili ve Gana ile işbirliği içinde olduğunu yazdı.

Gazete, siyonist İsrail askeri yetkililerinin sürekli bu ülkelere gittiklerini ve askeri alanda ilişkilerini arttırdığını yazdı.

Bilindiği gibi dört gün önce BM'nin siyonist rejim İsrail askerlerinin, abluka altındaki Gazze Şeridinde geçen yıl düzenlenen barışçıl "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerindeki ihlallerinin savaş suçu ve insanlığa karşı suçlar kapsamına girebileceği yönündeki raporu memnuniyetle karşılanmıştı. 

Gazze'deki hukuk kuruluşları Birleşmiş Milletler (BM) 2018 Gazze Protestoları Bağımsız Soruşturma Komisyonunun, İsrail askerlerinin, abluka altındaki Gazze Şeridi sınırında geçen yıl düzenlenen barışçıl "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerindeki ihlallerinin savaş suçu ve insanlığa karşı suçlar kapsamına girebileceği yönündeki raporunu memnuniyetle karşıladı.

Açıklamada, Gazze'de öldürme ya da saldırganlığa karışmış veya teşvik etmiş liderlerin hesaba çekilerek, raporda yer verilen çıkarımların uygulamaya dökülmesinin gerekliliği vurgulandı.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"İşgal liderlerinden hesap sorulmaması onlarca defa BM ve hukuki raporların ortaya koyduğu, Gazze'de insani krize sebep olan zalimce ablukanın devam etmesi, terörün, cana kıymanın ve uluslararası kanunlara yönelik ihlallerin artması demektir."

BM 2018 Gazze Protestoları Bağımsız Soruşturma Komisyonu, 4 gün önce yayımladığı raporda, İsrail askerlerinin, abluka altındaki Gazze Şeridi sınırında geçen yıl düzenlenen barışçıl "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerindeki ihlallerinin savaş suçu ve insanlığa karşı suçlar kapsamına girebileceğini duyurdu.



Yeni yorum ekle