İsrail Yemen’e yönelik saldırıya ortaktır

Pa, 03/03/2019 - 17:13

Ensarullah lideri bugün yaptığı konuşmada, Yemen’nin özgürlükçü ve bağımsız tutumunu ısrarla sürdürdüğünü belirterek, bu ülkeye yönelik devam eden dört yıllık saldırının da bu tutumdan ve Amerika ile Siyonist rejimin projesiyle birlikte hareket etmeyişimizden kaynaklandığını söyledi.

Welayet News - Ensarullah lideri Abdülmelik El Husi, Yemen aşiret reisleriyle bugün yaptığı toplantıda video konferans yoluyla bir konuşma yaptı.

Ensarullah liderinin konuşmasından öne çıkan satırbaşlıkları şöyle:

Varşova toplantısı, Siyonist rejimle ilişkileri ve ortaklığı normalleştirmekti.

Siyonist düşmanla her türlü normalleşme ancak İslam ümmetinin temel meselesi yani Filistin meselesi üzerinden mümkün olabilir; ilişkilerin normalleşmesi işgalci düşmanı resmen tanımakla ancak mümkündür.

İslam dünyasının neresinde bir işgalcilik varsa İslam ümmetini hedef almak için yapılıyor. Siyonist düşmanla ilişkilerin kurulması bu düşmana karşı olan her kesle düşmanlık anlamına geliyor.

Amerika ve işgalci İsrail kendi emelleri doğrultusunda hareket ediyorlar ve kuklalarını kullanarak kendi planlarını ve gündemlerini takviye ediyorlar.

Dört yıldır Yemen’e yönelik devam eden saldırılar sırf Yemenliler onların projesiyle paralel hareket etmedikleri için yapılıyor. Varşova toplantısı Yemen’in nerde olmasını istediklerini gösterdi.

Allah milletimizin Amerika ve İsrail’e hizmetçi olmasını istemedi. Yemen milletine karşı duydukları bütün bu kin ve nefretler bu milletin ümmet meselelerine karşı vefalı tutumundan kaynaklanıyor. Onların bizimle sorunu özgürlükçü, bağımsız ve sorumlu yaklaşımla ilintilidir. Bizimle sorunları, imani kimliğimizden kaynaklı tutumlarımızda ısrarcı olmuş olmamızdır.

İsrail Yemen’e yönelik saldırının ortağıdır ve Yemen karşı düşmanlıkları medyalarında aleni hale gelmiştir. Beyamin Netanyahu’nun bütün cemaati Yemen’e yönelik tecavüzün ortaklarıdır.  

Welayet News 

    

Tags: 


Yeni yorum ekle