Temelli: Bunlar seçimden önce Kürt, seçimden sonra kurt oluyor

Cu, 01/03/2019 - 16:35

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Adalet Bakanı'nın 'Hepimiz Kürtçe ninnilerle büyüdük' sözleri için, 'Bunlar seçim öncesi Kürt oluyor, seçimden sonra kurt oluyor' dedi.

Welayet News - Seçim çalışmaları kapsamında Kars'a giden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, kent girişinde Kars Belediyesi eş başkan adayları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca'nın da aralarında olduğu çok sayıda kişi tarafından karşılandı. Konvoy eşliğinde kent merkezine gelen Temelli, il binası önünde halka seslendi. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün, 'Ben bu ülkede küçüklükten beri Kürtçe ninnilerle büyüdüm' sözlerine değinen Temelli, "Güzel ama bu sadece aklına seçim öncesi gelmesin. Seçim öncesi Kürt oluyor, seçimden sonra kurt oluyorlar" dedi.

'BU HALK NE VALİLER GÖRDÜ'

Kars'ın halkların bahçesi, kültürlerin bahçesi olduğunu söyleyen Temelli, Kars halkının ayrıştırmalara, bölme çabalarına rağmen yan yana olduğunu belirtti. Kars Valisi'nin HDP'nin etkinliği için salon vermemsine tepki gösteren Temelli, "Buradan bir daha sesleniyoruz; demokratik cumhuriyeti kurana kadar yan yana olacağız. Dün Kars'ta kar vardı. Düğün salonu tutacaklardı ama valilik izin vermemiş. Bu halk ne valiler gördü. Ne yaparlarsa yapsınlar biz mücadelemizi devam ettireceğiz. Bu yoldan bundan sonra da vazgeçmeyeceğiz. Bugün adaletsizlik var, hukuksuzluk var. Bu hukuksuzluk, adaletsizlik son bulsun diye bedenini açlığa yatıranlar var. Burada Leyla Güven'e selamlarımızı gönderelim" şeklinde konuştu.

'BU AKLINIZA SADECE SEÇİMDEN ÖNCE GELMESİN'

İnsan hakları ve adaletin siyasete alet edilemeyeceğini söyleyen Temelli, "Hukuk, adalet için ne gerekliyse yapılmalı. Bunun dışında yapılanlar kötülüktür. Bu kötülüğe hep birlikte dur diyelim. Adalet Bakanı dün 'hepimiz Kürtçe ninnilerle büyüdük' diyor. Güzel ama bu sadece aklına seçim öncesi gelmesin. Seçim öncesi Kürt oluyor, seçimden sonra kurt oluyorlar. Bizler bir arada yaşama iradesini ortaya koymuşuz" dedi.

'GİTMEK İSTEYEN BUYURSUN GİTSİN BİZ GİTMİYORUZ'

Temelli sözlerine şöyle devam etti:

"Burası benim ülkem. Kürt halkı gibi erdemimizle siyaset yapıyoruz. Bu güzel ülke için siyaset yapıyoruz, kimsenin haddi değil bize erdem öğretmek. Bu erdem Kürt halkının 100 yıllık mücadelesinin sonucudur. Gitmek istiyorsanız buyurun gidin. Man Adası orada, New York'ta aldığınız dairelerinize gidin ama biz buradayız, burada da olmaya devam edeceğiz.

'KARS HDP'YE YAKIŞIR'

Kars için yeni bir anlayışa ihtiyaç var. Kars HDP'ye yakışır. Bunlar iktidara geldiklerin ne var ne yok sattılar. Bunlar halkın mallarını çarçur ettiler. Bu ülkede tarımı bitirdiler. Tarım adına bir şey kalmadı. Avrupa'dan demokrasi alacaklarına tarım ürünleri aldılar. Bugün hayvancılığı bitirdiler. Ülkeyi yoksullaştırdılar. Bu tarımı bitirenler, bu hale getirenler çıkmış çiftçiyi, esnafı suçluyor. Bu çektiklerimizin tek müsebbibi bu iktidardır. Bu iktidar gitmeden bu sorunlar çözülmez. Gelin hep birlikte bu sorunlarımızı çözelim. Gelin yerel demokrasi anlayışı ile çözelim. Bunu ancak biz çözebiliriz. Kars'ın sorunlarını birlikte çözeceğiz. İşsizliğe son vereceğiz, yoksulluğa son vereceğiz. Tanzim satış noktalarında halkı kuyruklara mahkum edenlere inat tüm yoksulluğu bitireceğiz.

'KENDİNDEN OLANA BAŞKAN OLMAYANLARA DÜŞMAN'

Bu ülkede bir cumhurbaşkanı var mı? Cumhurbaşkanı cumhurun başkanı olur, herkese eşit mesafede olur. Bunun yolu da kuvvetler ayrılığından geçer. Bugün 'cumhurbaşkanıyım' diyen Erdoğan, AKP'nin başındadır. Sadece kendilerinden olanlara başkan, olmayanlara düşmandır. Bu ülkeyi bölüyor. Kendisine oy vermeyen herkesi ötekileştirmektedir. Onun için dedik ki bu sistemle yürünemez, bu sistem bir arada yaşama iradesine uygun değil. Biz ancak yerel demokrasi ile güçlendirilmiş parlamenter sistem ile bu sorunları aşabiliriz. 24 Haziran'dan bu yana bu sistemle yönetiliyoruz. Bundan kim memnun? Bir tek kişi, o da kendisi. Bir de küçük ortağı var. Beka diyorlar. Bu ülkeyi beka beka diye nereye getirdiler. Bunlar iktidara gittiğinde bu ülkeye barış, huzur, demokrasi gelecek. Bu yüzden 31 Mart seçimleri çok önemli. 31 Mart'ta yerellerde iktidara gelerek halkın iradesini yeniden iktidara getirerek, kayyımları süpürüp atarak halkı yeniden iktidara getireceğiz. 31 Mart'ta sandıklara, geleceğimize sahip çıkacağız ve bu ülkeyi kayyımlardan kurtaracağız. Bu faşistleri silip süpüreceğiz. Bu seçimde Kars'ı biz kazanacağız. 1 Nisan'da güneş doğacak. Şimdi küskünlükleri, kırgınlıkları bir kenara bırakıp, 1 Nisan'da sizinle birlikte büyük bir başarıya imza atacağız. Burada halaya durarak, Türkiye ya me ye, Kars ya me ye diyeceğiz."



Yeni yorum ekle