Suriye'de Yabancı Güçler Kabul Edilemez

Cu, 01/03/2019 - 10:01

Suriye'nin BM'deki daimi temsilcisi bu kurumun Suriyeli grupların görüşmelerini desteklemesinin ülkedeki buhranın siyasi yollarla çözümlenmesi için en iyi yol olduğunu kaydetti.

Welayet News - Suriye'nin BM'deki daimi temsilcisi Beşar Caferi perşembe günü güvenlik konseyindeki oturumunda yaptığı konuşmada, BM'nin Suriye işleri özel temsilcisi Geir Pedersenun sunduğu rapordan dolayı teşekkür ederken Şam yönetiminin asıl niyetinin Suriyeli gruplar arasındaki müzakerelerinin takviye edilmesi olduğunu dile getirdi.

Beşar Caferi başta Amerika, Fransa ve Britanya olmak üzere diğer bazı yabancı tarafların Suriye'deki barışçıl faaliyetlerine açıkça müdahalelerini eleştirerek, bu ülke güçlerinin Suriye topraklarındaki yasa dışı bir şekilde konuşlanmaları ve Suriye hakimiyeti ve vahdetinin gözardı etmelerine ısrarının kabul edilmez olduğunu ifade etti. 

Güvenlik konseyinin bildirilerinin Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasına vurgu yaptığını dile getiren Caferi, hala bazı ülkelerin Suriye'de asker bulundurmakta ısrarlı olduklarını vurguladı.   

Tags: 


Yeni yorum ekle