Zarif, Dışişleri Bakanı olarak görevine devam edecek

Çar, 27/02/2019 - 19:27

Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin istifasını reddetmesinin ardından, Dışişleri Bakanı olarak görevine devam edeceğini açıkladı.

Welayet News - İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'e bir mektup yazarak, istifasını reddetti. Ruhani, Zarif'in istifasını kabul etmenin ülkenin çıkarına olmadığını vurguladı.

Zarif bugün instagram hesabı üzerinden paylaştığı mesajında Dışişeri Bakanı ve uluslararası arenada İran milletinin hakları ve ulusal çıkarlarını ileri hatta savunan ve dış politikayı yöneten görevli olarak Dışişleri'nin itibar ve dış politikanın yükselişinden başka bir derdi olmadığını vurguladı.

Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani de, Dışişleri Bakanı Zarif’in istifasıyla ilgili açıklama yaparak, "Sayın Zarif doğrudan İran İslam Cumhuriyeti'nin dış politikasından sorumlu olan isimdir ve Dışişleri Bakanlığı’nda yaptığı görev süresi boyunca, ülkenin üst düzey yetkilileri özellikle Devrim Lideri tarafından desteklenmiş ve onaylanmıştır." dedi.

Tümgeneral Süleymani, "Kendisi ülkenin ulusal çıkarlarını sağlamak için çeşitli düzeylerde değerli çalışmalar yürüterek İslam Devrimi ve İran halkının yeminli düşmanlarına karşı gerekli adımlar atmıştır." ifadesini kullandı.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Tahran’da Cumhurbaşkanı Ruhani ile yaptığı görüşmede Bakan Zarif’in bulunmaması hakkında Tümgeneral Süleymani, Cumhurbaşkanlığı kurumu tarafından gerekli koordinasyonların yapılmaması sebebiyle Zarif’in görüşmeye katılmadığını belirtti.

Tümgeneral Süleymani, bunun kasıtlı bir eylem olmadığını anlatarak, “Sayın Zarif’in Dışişleri Bakanı olarak ülkenin dış politikasının ana sorumlusu olduğunu vurgulamalıyım.” açıklamasını yaptı.

Tags: 


Yeni yorum ekle