Ruhani Zarif’in istifasını reddetti

Çar, 27/02/2019 - 09:08

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’in istifa talebini reddetti.

Welayet News - Cumhurbaşkanı Ruhani Çarşamba günü Dışişleri Bakanı Zarif’e bir mektup yazarak istifasına karşı olduğunu belirterek, bu istifanın kabul edilmesini ülke maslahatına aykırı bildiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Ruhani mektubunda şöyle dedi: İran Dışişleri Bakanı Amerika’nın çok yönlü baskılarına karşı direnişin en ön cephesinde yer alıyor ve bu Bakanlığın son aylarda bölgesel ve küresel düzeyde Amerika’nın komploları ile mücadelede başarıları kaydadeğerdir.

Cumhurbaşkanı Ruhani, siyonist rejim İsrail elebaşıları gibi İran milletinin düşmanlarının Zarif’in istifasına sevinmeleri, Dışişleri Bakanlığı görevinde başarılı olduğu ve bu görevi sürdürmesi gerektiği yönünde en iyi kanıt olduğunu belirterek, Zarif’ten var gücü ve şecaati ve dirayeti ile yoluna devam etmesini istedi.

Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif geçen Pazartesi günü instagram sayfasında istifa ettiğini açıklamıştı. Bazı kaynaklar istifanın sebebini cumhurbaşkanlığı bürosu ile protokolde koordinasyon bozukluğu şeklinde belirtmişti.



Yeni yorum ekle