ABD'nin Tüm Girişimleri Başarısız Oldu

Sa, 26/02/2019 - 16:18

Venezuela Cumhurbaşkanı Nikolas Maduro, Amerika yönetimi başta Venezuela’ya karşı olmak üzere Latin Amerika’da savaş ateşini alevlendirme peşinde olduğunu belirtti.

Welayet News - ABC News kanalına konuşan Venezuela Cumhurbaşkanı Maduro, buna karşın Amerika bu bağlamda tüm girişimleri bozguna uğradığını belirtti.

Son yıllarda ilk kez bir Amerikan TV kanalına konuşan Maduro, Amerika yönetimi Venezuela’ya askeri müdahaleyi ve Latin Amerika’da savaş ateşini alevlendirmeyi haklı göstermek için kriz yaratmaya çalıştığını kaydetti.

Venezuela geçen Ocak ayından bu yana ABD’nin entrikaları ile yeni bir krizle karşı karşıya bulunuyor. Bu kriz Venezuela’da muhaliflerin lideri Juan Guaido Amerika  ve müttefiklerinin desteği ile kendini bu ülkenin Cumhurbaşkanı ilan etmesi ve Maduro aleyhinde darba yapmaya kalkışmasının ardından başladı.

Ancak Amerika’nın entrikalarına rağmen, Venezuela halkı ve ordusu ve ayrıca Çin, Rusya, Meksika, İran ve Türkiye gibi ülkeler Maduro yönetimine destek verdi. AB de Venezuela’ya her türlü müdahaleyi reddetti.



Yeni yorum ekle