Beşar Esad ile İmam Hamanei Görüştü

Pt, 25/02/2019 - 22:13

İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei, Suriye cumhurbaşkanı Beşar Esad ile görüşmesinde, "Suriye'ye desteği, direnişe destek biliyor ve bununla gurur duyuyoruz"dedi.

Welayet News - İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei Pazartesi sabahı Suriye cumhurbaşkanı Beşar Esad ile görüşmesinde, Suriye’nin zaferi ve Amerika ve bölgesel taşeronlarının hezimete uğramasının sırrının Suriye cumhurbaşkanı ve halkının dik duruşu ve direnişte kararlılığı olduğunu kaydederek gelecekteki komplolara karşı duyarlı olunması gerektiğini vurguladı ve şöyle ekledi: İran İslam cumhuriyeti Suriye yönetimi ve halkına destek vermeyi, direniş hareketi ve akımına destek biliyor ve tüm kalbiyle bununla gurur duyuyor.

İmam Hamanei İran İslam cumhuriyetinin krizin başından beri Suriye halkı ve hükümetinin yanında sadık bir şekilde yer alarak direndiğini kaydederek şöyle dedi: Suriye, kendi halkının direnişi ve eşliğiyle bölgede Amerika, Avrupa ve onların müttefiklerinden oluşan büyük bir koalisyona  karşı direnerek, bu hadiseden zaferle çıkmayı başardı.

Suriye’de direniş hareketinin zafer kazanmasının Amerika’lıların öfkelenmesine ve onların yeni komplolar planlamasına neden olduğunu kaydeden İmam Hamanei, bu bağlamda bir örneğe değinerek şöyle dedi: Amerika’lıların Suriye’de peşinde oldukları tampon bölge meselesi,bu korkunç komplolardan biridir ki bunu kesin bir dille reddedip karşısında durmak gerekir.

Amerika’lıların Irak ve Suriye sınırında etkin varlık sergilemek için ortaya koydukları planın söz konusu planların bir diğer örneği olduğunu kaydeden İmam Hamanei, “İran ve Suriye birbirinin stratejik derinliğidir ve direniş hareketinin kimliği ve gücü bu süreklilik arzeden stratejik ilişkiye bağlıdır, böyle olduğu takdirde düşmanlar kendi planlarını hayata geçiremeyecektir.”dedi.

Söz konusu görüşmede Suriye cumhurbaşkanı Beşar Esad, İran İslam cumhuriyetinin ülkesine verdiği koşulsuz tam desteğini takdir ederek, şöyle dedi:  Suriye savaşı, İran’a dayatılan 8 yıllık savaş gibiydi. İran İslam cumhuriyeti bu hadisede fedakarca bizim yanımızda yer aldı.

 



Yeni yorum ekle