SDG 280 IŞİD'ciyi Irak'a teslim etti

Pt, 25/02/2019 - 15:27

Suriye Demokratik Güçleri, 280 yabancı IŞİD militanını Irak'a teslim etti. Bu kişiler arasında 14 Fransız vatandaşı da bulunuyor.

Welayet News - Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) yakaladığı yabancı IŞİD savaşçılarının akıbeti tüm dünyada tartışmaya yol açarken, bu kişilerin 280’inin Irak’a teslim edildiği açıklandı. Irak ordusu, geçen hafta 280 Iraklı ve başka ülkelerden yabancı militanların kendilerine teslim edildiğini duyurdu.

Açıklamada daha fazla ayrıntı verilmezken, Reuters’a konuşan bir kaynak 150 kişinin geçen perşembe, 130’unun da dün transfer edildiğini söyledi. Bu kişiler arasında 14 Fransız vatandaşının ve altı Arap ülkesinden kişilerin bulunduğu belirtiliyor. Militanların, Suriye-Irak sınırındaki El Kaim sınır noktasından 10 kamyonla geçirildiği de kaydedildi.

SDG, kendi kontrolündeki kampların dolduğunu ve IŞİD militanlarının kendi ülkeleri tarafından alınıp yargılanması gerektiğini vurguluyordu. ABD Başkanı Donald Trump da önceki hafta Avrupa ülkelerine bu yönde tehditle karışık bir çağrıda bulunmuştu.

 



Yeni yorum ekle