BBC: Avrupa'da 13 Binden Fazla IŞİD Üyesi Var

Pt, 25/02/2019 - 08:33

BBC kanalı, Londra'da bir araştırma kurumundan naklen verdiği haberde, terör örgütü IŞİD'in kuruluşundan bu yana Avrupa'dan bu örgüte katılmak için 2018 yılına kadar Irak ve Suriye'ye 13 bin kişinin gittiğini bildirdi.

Welayet News - El-Alem kanalına göre, BBC, bu süreçte Doğu Avrupa'dan 7 bin 252 ve Batı Avrupa'dan da 5 bin 904 kişinin IŞİD'e katıldığını bildirdi.

Bir süre önce Amerikan başkanı Trump'ın, Avrupa ülkelerinden IŞİD üyesi Avrupa vatandaşlarını kabul etmesi gerektiğine dair açıklaması Avrupa ülkelerinin tepkisine neden olmuştu.

Bu arada bir kaç gün önce de IŞİD üyesi bir kadının Amerika'ya dönmesine dair talebi, Amerika tarafından reddedildi. 

Batılı ülkeler teröristlerin Irak ve Suriye'de faaliyetlerini sürdürmeleri için mali, lojistik ve askeri her türlü yardım yaparken, halihazırda Avrupa'ya dönmek isteyen Avrupalı IŞİD üyelerinin dönüşü konusunda  ciddi sorunla karşı karşıya kaldı.

Bu arada Suriye  Demokratik Güçleri (SDG) 150'den fazla Iraklı IŞİD üyesi ve ailelerini Irak ordusuna teslim etti. SDG ile Irak ordusu arasında yapılan anlaşmaya göre toplamda 502 IŞİD üyesi ve ailelerinin Irak'a gönderilmesi planlanıyor.Suriye-Irak sınırındaki El Kaim kasabası belediye başkanı Ahmed El Mahallevi "Gelenlerin çoğu Iraklı ve konvoy yoğun güvenlik önlemleri altında Cezire ve Badiya askeri üslerine götürüldü" dedi.

 



Yeni yorum ekle