Amerika Suriyeli mültecileri engelliyor

Pa, 24/02/2019 - 09:50

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Amerika yönetimi Ürdün ve Suriye’nin ortak sınırına yakın bir bölgede yer alan Rukban kampındaki Suriyeli mültecilerin kamptan çıkıp evlerine geri dönmelerini engellediğini açıkladı.

Welayet News - Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Amerika yönetimi bu tutumu ile uluslararası yasaları ihlal ettiğini, zira Ürdün ve Suriye’nin ortak sınırına yakın bir bölgede yer alan Rukban kampındaki Suriyeli mültecilerin büyük bir çoğunluğu kamptan  ayrılmak ve kurulan güzergahı kullanarak Tenf bölgesine ve teröristlerin kontrolü dışındaki bölgelerde yer alan evlerine ve yurtlarına geri dönmek istediklerini kaydetti.

Bundan önce de Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov da Rukban kampında yaşayan Suriyeli mültecilerin Amerika’nın koruması altındaki teröristlerin silah zoruyla bu kampta tutulduklarını açıklamıştı.

Moskova yönetimi Amerika yönetimi ve desteklediği silahlı örgütlerden Rukban kampında başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere Suriyeli sivilleri zorla tutmaktan el çekmelerini istiyor.

Suriye yönetimi Rusya ile yaptığı koordinasyon çerçevesinde 6 Şubat 2019’da Kızılay kurumuna ait 133 kamyonla Rukban kampına insani yardım ulaştırdı.

Tags: 


Yeni yorum ekle