İran direniş cephesinin ana omurgasıdır / Tek hedef ve tek liderlik direnişin zafer şifresidir

Cu, 22/02/2019 - 02:54

Haşdi Şabi Kültür Muavini Haşim el-Haydari, direnişin zafer şirefsinin tek hedef ve tek liderlik olduğunu ifade ederek, İran’ın direniş cephesinin ana omurgası olduğunu ve İslam İkılabı liderinin asla geri çekilmeyeceğini söyledi.

Welayet News - İran’ın Kum şehrinde düzenlenen Şehit Cihad Muğniye’yi Anma ve Direniş Gençliği konferasında bir konuşma yapan Haşdi Şabi Kültür Muavini Seyid Haşim el-Haydari, direniş cephesinin hak cephesi olduğuna işaret ederek, direniş cephesinin gençlerle kıvam bulduğunu söyledi.

“Bu cephenin kurucusu ise İslam İnkılabının büyük lideridir” diyen Seyid Haşim el-Haydari, şöyle devam etti: “Direniş cephesinin omurgası İslam Cumhuriyetidir. Bu cephede Müslümanlar da gayri müslimler de, Araplar da Arap olmayanlar da yer alıyor ve düşmanların husumetine rağmen direniş cephesi zafere ulaşacaktır”.

Seyid Haşim el-Haydari, “Amerika ve kuklaları her yerde kendilerini sahte bir şekilde büyük gösterip zafer iddiasında bulunuyorlar ama hiçbir şey üzerinde kontrolleri yoktur, bölgede hezimete uğramış ve yere saplanmışlardır” diye anımsattı.

Haşdi Kültür Muavini, “Hak ve batıl cephesi arasında vasat bir çizgi yoktur. Bugün hak ve batıl arasındaki çatışma kızışmış ve İran hükümeti Suriye, Irak, Pakistan, Afganistan, Yemen ve Filistin ile birlikte direniş çephesi kurmuşlardır ve kuşkusuz bu çephe, İmam Hüseyin’in (a) cephesidir” diye sözlerine ekledi.

Direniş cephesinin zafer şifresini “tek hedef” ve “tek liderlik” olarak tanımlayan Seyid Haşim el-Haydari, “Bugün bir bütün olarak direniş cephesi İmam Hamanei’nin velayeti ve liderliğinin çatısı altında bulunuyor. Bu büyük lider 30 yıla aşkındır Müslümanlara liderlik ediyor, yol gösteriyor ve ‘hel min nasırin yensuruni / bana yardım edecek kimse var mı’ diye seslenince, Şehit Muğniyeler ve Şehit Hüceciler gibi direniş gençlerinden binlercesi, hatta milyonlarcası bu seslenişe lebbeyk dediler ve rehberliğin emirlerini himaye etmek için kıyama durdular” ifadelerini kullandı.

Haşdi Şabi Kültür Muavini, “Bu bilge ve direnişçi lider asla geri çekilmeyecektir. Bugün, zaferler günüdür ve bizim zaferimiz yakındır. Büyük fetih, yani zuhur ise  yakında tahakkuk bulacaktır” vurgusunu yaptı.        

Welayet News 



Yeni yorum ekle