"ABD'nin koalisyon gücündeki Avrupalı müttefikleri de Suriye'den çekiliyor"

Per, 21/02/2019 - 15:52

Britanya ve Fransa, Trump'ın "yerimize geçin" teklifini kabul etmedi.

Welayet News -  ABD’nin Avrupalı müttefikleri Başkan Donald Trump’ın “Bizim askerlerimizin çekilmesinin yaratacağı boşluğu siz doldurun” teklifini reddetti. ABD basınının ABD'li ve başka ülkelerin yetkililerinden aktardığına göre Trump, askerlerini Suriye'den çekme kararı aldıktan sonra Britanya ve Fransa'dan bunun yaratacağı "boşluğu" kendi askerleri ile doldurmalarını istedi.

Washington Post'un üst düzey yetkililerden aktardığına göre ABD'nin liderlik ettiği koalisyonda bulunup şu anda Suriye'de askeri birlikleri olan tek Avrupa ülkeleri olan Britanya ve Fransa, ABD'nin Suriye'den çekilmesi durumunda kendilerinin de birliklerini geri çekeceğini belirtti.

Washington Post'ta yer alan habere göre bu iki ülke Türkiye'nin terör örgütü olarak nitelendirdiği SDG'ye ABD ile birlikte eğitim, erzak, lojistik ve istihbarat sağlıyordu. ABD, Fransa ve Britanya aynı zamanda hava saldırılarını yönetti ve ağır topları kullandı.

Geçen hafta Fransa Dışişleri Bakanı Jean- Yves Le Drian, Trump'ın politikalarının "kafasını karıştırdığını" söylemişti. Britanya Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt ise "Britanya askerlerinin ABD askerlerinin yerine geçmesi gibi bir durum yok.



Yeni yorum ekle