Bağdat, Amerikan askerlerinin Irak'taki varlığına karşı

Çar, 20/02/2019 - 20:41

Irak Milli Güvenlik Danışmanı Falih Fayyad, Bağdat'ta bugün düzenlenen "IŞİD ile düşünce ve medya basında mücadele" konulu 4. konferansta yaptığı konuşmada, Bağdat'ın yabancı askerlerin varlığı ve ABD'nin askeri üsler kurmasına karşı olduğunu vurguladı.

Welayet News -  Irak Başbakanı'nın konferanstaki özel temsilcisi  ve Milli Güvenlik Danışmanı sözlerinin devamında diğer ülkelere saldırı için kullanılmasına karşı olduklarını bildirdi.

Irak Milli Güvenlik Müsteşarı ve Haşdi Şabi Güçleri Başkanı Falih el-Fayyad, “Irak diğer ülkelere saldırı ve işgal girişimi için kullanılmaya karşıdır.” ifadelerinde bulundu.

Iraklı yetkili sözlerini şöyle sürdürdü: Irak’ta yabancı askerlerle onlara ait üslerin bir yeri yok. Biz IŞİD teröristlerinin ideolojisine karşı mücadele konusuyla askeri eğitim alanında bölgedeki ülkelerle işbirliği yapmaya hazırız.

ABD'nin Bağdat Maslahatgüzarı Joey Hood de konferansta yaptığı konuşmada, ABD'nin Irak topraklarında hiçbir askeri üssü olmadığını ileri sürerek, Amerikan askerlerinin bulunduğu tüm üslerde Irak güçlerinin da bulunduğunu söyledi.

Tags: 


Yeni yorum ekle