İran'daki terör saldırısının ana faili belirlendi

Sa, 19/02/2019 - 10:42

Son günlerde İran’ın Sistan ve Belucistan eyaletinde düzenlenen terör saldırının ana failinin bir kadın olduğu açıklandı.

Welayet News -  İran Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Muhammed Pakpur, ülkenin güneydoğusundaki Haş-Zahidan anayolu üzerinde yaşanan terör saldırısıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Sistan ve Belucistan eyaletinde 27 kişinin şehit düşmesiyle sonuçlanan terörist saldırının ana failinin bir kadın olduğunu belirten Tuğgeneral Pakpur, bu kadının vasıtasıyla diğer teröristlerin de yakalandığını söyledi.

Tuğgeneral Pakpur, “Terör sladırısının faillerinden ikisi Pakistanlı. İntihar bombacısı Pakistanlı Hafız Muhammed Ali ve diğer teröristin ismi ise Ebu Bekir’dir.” dedi.

İran’ın Sistan ve Belucistan eyaletinden 3 teröristin cinayet faili olarak tespit edildiğini kaydeden Tuğgeneral Pakpur, “Bunlardan ikisi tutuklandı, fakat birisi firar etti. Bu kişi en kısa sürede yakalanacaktır.” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz 13 Şubat'ta İran’ın Sistan ve Belucistan eyaletinde Devrim Muhafızları personellerini taşıyan otobüse düzenlenen terör saldırısında 27 kişi şehit düşmüştü.



Yeni yorum ekle