Elazığ'da İslam İnkılabını Anlama Ve Merhum Muhammed Avcı Hocayı Anma Toplantısı Düzenlendi

Sa, 19/02/2019 - 01:10

Elazığ'da İslam İnkılabını Anlama Ve Merhum Muhammed Avcı Hocayı Anma Toplantısı Düzenlendi

Welayet News - Elazığ'da dün (17 Şubat Pazar günü) Paşabey Düğün Salonunda 40. Zafer Yılında İslam İnkılabı'nı anlama ve Merhum Muhammed Avcı hocayı anma programi Zeki Çimendağ hocanın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Merhum Muhammed Avcı hocanın yakın dava arkadaşlarından Mehmet Üstündağ hoca yaptığı konuşmanın bir bölümünde şunları söyledi:

'Hz. Nuh (as)’ın oğlu iman etmemişti. Peygamberin soyundan olmak yalnızca yeterli değildi. Önemli olan ruhen iman etmekti. İşte Muhammed Avcı Hocamız da ruhen iman etmişti. Muhammedi idi. En büyük farkı asrın Hüseyin’ine biat etmiş olmasıydı. Zulme haksızlığa boyun eğmedi ve hicret etmek durumunda kaldı. Allah, bize bu günün Hüseyin’ine ve Yezidlerine karşı tavrımızı soracaktır. Her asrın Muhammedilerini tanımalıyız. Her asrın Firavunlarını tanımalıyız. Muhammed Avcı hoca Avrupa’nın göbeğinde haykırıyordu: “ Lebbeyk ya Huseyn ve Lebbeyk Ya Hamaney' diyordu. Allah ona izzet vermişti. Muhammedi çizgiyi Avrupa’da temsil ediyordu. Her sene Kerbela yolcusuydu. İmam Hüseyin’e âşıktı. Her zamanki güzergahından farklı olarak bu yıl önce Hz. Masume (sa)’yi ziyaretten sonra Kerbela’ya gitti. Ardından Meşhed’e İmam Rıza (as)’a son ziyaretini yapmak üzere geldi. Henüz oradan ayrılmamıştı ki ruhunu Rabbine teslim etti. Kim Allah yolunda hicret ederse, yeryüzünde barınacak birçok yer ve bolluk bulur ve kim Allah'a ve Resulüne doğru hicret niyetiyle evinden çıkar da sonra ölüm ona ulaşırsa, onun mükâfatı mutlaka Allah'a aittir. Allah çok bağışlayandır ve sürekli rahmet edendir. (Nisa Sure 100. Ayet) Bu ayeti kerimeden dolayı Kuran devleti olan İslam İnkılabı M. Avcı Hoca’yı o mübarek mekana defn edilmesine izin verdi. Allah’ın kendisine ecir verdiği kimse için bizim bir şey demeye hakkımız yok. Çizgisi velayet yoluydu. Rabbim onun makamını yüceltsin. Kendisi Aşk ehli idi. Rabbim bizleri de onun gibi aşk ehli kılsın. Bizlere şefaatçi olsun.



Yeni yorum ekle