Katar İran’la ilişkileri hakkında son sözü söyledi

Pt, 18/02/2019 - 18:33

Katar Dışişleri Bakanı, İran ve Katar’ın ortak sınırlara sahip olduklarını vurgulayarak, İran ve Türkiye ile ilişkiler konusunda, “Biz halkımızın ihtiyaçlarına göre hangi ülkeyle ilişki kuracağımıza karar veririz” dedi.

Welayet News -  Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al-i Sani, Münih Güvenlik Konferansında ülkesinin İran ve Türkiye ile ilişkileri hakkında yaptığı açıklamada, “İran bizim komşumuz. İran’la müşterek sınırlarımız var. Gaz rezervleri ve sınırlarımızda İran’la ortağız. Bu, coğrafyadır. Katar’ın boykot edilmesinden sonra hava sahası ve ticari güzergaha ihtiyaç duyduk. Onlar hava sahasını bize açtılar ve bundan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Açıklamanın devamında, Katar’ın boykut döneminde Türkiye ile olan ilişkilerine de değinen Al-i Sani, “Biz hangi ülkeyle ilişki kuracağımıza, halkımızın ihtiyaçlarına göre karar veririz. Eğer İran’la bir görüş ayrılığı da varsa diyalog yoluyla çözülmelidir. Biz İran ve Arabistan arasındaki ihtilaftan üzüntü duyuyoruz ve iki ülke arasındaki sorunların bir an önce çözüme kavuşturulmasını umuyoruz, zira hem bizim için hem bölge için iyi olacaktır” ifadelerini kullandı.

Katar Dışişleri Bakanı, ayrıca, anlaşmazlıkların giderilmesi için Doha’nın Arap ülkeleriyle diyaloğa hazır olduğunu da vurguladı.     



Yeni yorum ekle