Esad: Erdoğan sadece ABD'nin küçük bir uşağı

Pt, 18/02/2019 - 14:30

Ülkesindeki bir toplantıda konuşan Suriye Devlet Başkanı Esad, Erdoğan için "Sadece ABD'nin küçük bir uşağı" dedi.

Welayet News -  Suriye Devlet Başkanı Esad, belediye meclisi başkanlarıyla bir araya geldiği toplantıda, Erdoğan için, "ABD'nin küçük bir uşağı" dedi.

Dün yapılan toplantıda, Suriyeli mülteciler meselesinin terörü destekleyen devletlerde yolsuzluk kaynağı haline getirildiğini söyleyen Esad, Suriyelilerin ülkelerine dönmeleri halinde söz konusu devletlerin yetkililerinin siyasi ve maddi kazançtan mahrum kalacağını da ekledi.

SANA'nın haberine göre, konuşmasında Erdoğan’ın kendisini olayların seyrinde etkin olarak göstermeye çalıştığını ifade eden Esad, “Erdoğan sadece ABD’nin küçük bir uşağı” dedi.

'GÜVENLİ BÖLGE 2011'DEN BERİ ERDOĞAN'IN HEDEFİNDE'

ABD’nin çekilmesi sonrası Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki güvenli bölgeye talip olmasına da değinen Esad, söz konusu güvenli bölgenin 2011’de Suriye iç savaşının başlamasından bu yana Erdoğan’ın hedefinde olduğunu kaydetti.

Suriye devlet başkanı, ülkede birçok bölgenin rejim kontrolüne geçmesi sonrası ABD ve müttefiklerinin Türkiye’nin rolünü etkinleştirme gereği duyduğunu da sözlerine ekledi.



Yeni yorum ekle