Amiri: ABD’nin Irak’ta güç bulundurmasına izin vermeyeceğiz

Pt, 11/02/2019 - 08:57

Irak meclisindeki el-Fetih ittifakı lideri Hadi el-Amiri, Amerikan güçlerinin Irak topraklarında kalmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Welayet News - El Meyadin televizyonunun haberine göre Haşd Şabi komutanlarından Hadi el-Amiri, Suriye’den çekilme kararı alan Amerika’nın Irak’ta askeri güç bulundurmasına karşı çıktı.

Amerikan güçlerinin Irak kentlerinde konuşlandırılacağına dair haberlere değinen Hadi el-Amiri, Diyala ilinde yaptığı konuşmada “Amerikan güçleri, Irak kentlerinde dolaşamayacak kadar korkaktır, bu konuda yayımlanan haberler yalan ve söylentiden ibarettir” dedi.

Amerikan Başkanı Donald Trump, ülkesinde tartışma yaratan Suriye’den çekilme kararının ardından Amerikan güçlerinin İran’ı izlemek için Irak’ta kalacağını söylemiş, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ve Başbakan Adil Abdulmehdi, Amerikan güçlerinin Irak’taki varlığını terörle mücadeleyle sınırlı olduğunu belirterek Trump’a tepki göstermişti.

Irak meclisindeki en büyük gruplardan biri olan el-Fetih ittifakının lideri olan Hadi el-Amiri, Amerikan askerlerinin Irak’taki varlığıyla ilgili yaptığı açıklamada “Amerika’nın Irak’ta kara gücü bulundurmasına veya hava üssü açmasına aska izin vermeyeceğiz. Bu mesele parlamentoda tayin edilecek” dedi.

Amerikan askerlerinin terörle mücadele gerekçesiyle Irak’ta bulunduğuna değinen Amiri, “Bir miktar Amerikan askeri danışmanının eğitim amacıyla Irak’ta bulunması ise yalnızca Irak hükümetinin kararıyla ilgili bir şeydir” diye konuştu.

Tags: 


Yeni yorum ekle