Suudi veliahdi İsrail’in yardımıyla krallık yapabilir mi?

Per, 07/02/2019 - 23:26

İsrail basını şu anda sürekli Suudi veliaht Muhammed bin Selman’nın Siyonist rejimin yetkilileriyle görüşüp görüşmeyeceği sorusunu gündeme getiriyor.

Welayet News - Riyad ve Tel Aviv ilişkileri ise artık aleni normalleşme düzeyine gelmiş bulunuyor ve Bin Selman gelecek knesset (İsrail parlemantosu) seçimlerinde kazanması için Benyamin Netanyahu’ya destek veriyor.

İsrail uzmanı Erkan Bedr, konuyla ilgili değerlendirmesinde, “İsrail medyası Bin Selman’ın İsrail’i ziyaret edeceğini öngörüyor ve sürekli bu meselenin propagandasını yapıyor. Bu propagandalar Amerika politikasının bir parçası olup Amerikan planı olan ‘yüzyıl anlaşması’nın icra edilmesine zemin hazırlamak için yapılıyor. Bu plan, İsrail tarafından Filistinlilere, Araplara her hangi bir imtiyaz verilmeksizin Arap ülkelerle İsrail arasında ilişkilerin normalleşmesine deyanıyor” diyor.

Bedr, El Alem haber kanalına verdiği özel mülakatta, “Amerika baskısı altındaki bazı Arap ülkelerin işbirliğiyle gündem edilen Bin Selman’ın mühtemel İsrail ziyareti konusunun da İsrail’de Netanyahu’nun konumunu güçlendirmek ve gelecekteki parlemanto seçimlerinde kazanmasını garantilemek dışında bir hedefinin bulunmadığını” söyledi.

İsrail uzmanı, “Trump yönetimi ve Arap liderler özellikle Fars körfezindeki Arap ülkeleri için önemli olan, İsrail başbakanlığını yeniden elde etmesi için Netanyahu’ya ne şekilde destek sağlamak olduğunu” ifade etti.  

Welayet News



Yeni yorum ekle